Annons

God prognos för morgonflygen

Störningarna i flygtrafiken under måndagen ledde till en rörig kväll på Arlanda, men prognoserna är goda för att plan ska kunna lyfta och landa som planerat under dagen.

Under kvällen avtog snöfallet och många flyg kunde lyfta och landa. Eftersom det sedan inte har snöat under natten har banorna kunnat snöröjas och förberedas för morgontrafiken på Arlanda.

"Man förväntar sig, om prognoserna stämmer, lite snö som ska börja falla klockan sju och hålla på i ett par timmar. Men i nuläget ser man inte att det ska få någon större trafikpåverkan. Det kan vara lite mindre förseningar", säger David Karlsson på Swedavias pressjour.

Inga större störningar väntas i flygtrafiken på andra håll i landet under morgonen.

"Men blir det förseningar på en flygplats, framför allt om det är på ett nav som Arlanda eller Bromma, så kan det få följdverkningar ute i landet", säger David Karlsson.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?