Annons

GM utmanar Tesla – vill ”placera alla i en elbil”

Den amerikanska fordonstillverkaren General Motors påskyndar ett arbete mot att bli globalt ledande inom elbilar. Det skriver Reuters, som hänvisar till en konferens där General Motors vd Mary Barra talade.

General Motors vd Mary Barra vill att hennes bolag ska bli världsledande inom elbilar.
General Motors vd Mary Barra vill att hennes bolag ska bli världsledande inom elbilar.

 General Motors utmanar därav den nuvarande ledaren, Tesla, genom att investera 27 miljarder dollar fram till 2023 samt påskynda elbilarnas produktionsmål. Volkswagen nämns också som en betydande producent.

I framtiden vill bolaget erbjuda elbilar från 30.000 dollar till över 100.000 dollar, med målet att ”placera alla i en elbil”. Vidare ska fordonstillverkaren erbjuda 30 modeller samt sälja minst en miljon elbilar per år i USA och Kina kombinerat, båda år 2025.

Fortsättningsvis menar bolaget att deras batteri nu har en räckvidd på 450 miles, cirka 724 kilometer, från tidigare 400 miles, 644 kilometer. Jämförelsevis har Teslas modell S en räckvidd på 402 miles, enligt Teslas hemsida. Andra Teslamodeller som modell X, Y och 3 har dock en kortare räckvidd. 

General Motors andragenerations batterier, som ska vara tillgängliga år 2025, borde ”stänga den största delen av kostnadsklyftan mellan batterier och förbränningsmotorer”.

General Motors kommer öka sin batteriproduktionskapacitet genom en fabrik som nu är under konstruktion i delstaten Ohio och öka antalet fabriker som ska bygga elbilar.

Aktien vände upp från negativt territorium och steg 0,7 procent vid 20.45-tiden.


Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?