Annons

GM hotas av kanadensisk strejk

Unifor Local 88, som är ett kanadensisk fackförbund, har meddelat att man tänker vidta strejk vid en General Motors-fabrik i Ontario, skriver Wall Street Journal.

Antalet personer vid anläggningen som har fackanslutning är cirka 2 450 till antalet och beslutet lär påverka tillverkningen av GM:s populära SUV-fordon Chevrolet Equinox negativt.

Bakgrunden till strejken är en icke uppnådd överenskommelse mellan parterna om högre löner, förbättrade arbetsvillkor och åtaganden från GM om ytterligare investeringar i Ingersoll-fabriken.

GM har tidigare i år sagt upp 600 anställda vid samma fabrik och flyttat över en del av SUV-produktionen till Mexiko. GM sade sig i ett uttalande vara ledsna över att inte ha fått ett avtal på plats och uppmuntrade facket till fortsatta förhandlingar.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?