ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Glycorex ska göra riktad emission på 40 miljoner

Glycorex har beslutat att genomföra en riktad emission om cirka 40 miljoner kronor.

I emissionen kommer bolaget att som mest emittera 4 miljoner B-aktier, och teckningskursen är fastställd till 10:00 kronor per aktie. Det framgår av ett pressmeddelande.

Rätt att teckna aktier har några på förhand vidtalade institutionella och kvalificerade investerare: Coeli Absolute European Equity, Alcur fonder och Invium Partners. 

”En fulltecknad emission tillför Glycorex 40 miljoner kronor före emissionskostnader, vilket innebär att detta blir den största kapitalanskaffningen i bolagets historia. Dessutom får bolaget i ägarlistan in kvalificerade fonder och investerare med ett starkt nätverk, som på flera sätt kan gynna bolaget och dess verksamhet”, kommenterar bolaget.

Glycorex genomförde för drygt ett år sedan en företrädesemission som tillförde bolaget 8,3 miljoner kronor.

”Den nu aktuella riktade emissionen kan genomföras under en kort tidsrymd, till låg kostnad och ger bolaget ytterligare några större institutionella och kvalificerade ägare. Därtill tillförs bolaget resurser för att påskynda och vidareutveckla verksamheten”, skriver Glycorex.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer