1515
Annons

Glycorex ökar omsättningen under kvartalet

Transplantationsbolaget Glycorex redovisar ett rörelseresultat på -4,0 miljoner kronor för det första kvartalet 2022 (-5,3).

Resultatet efter skatt låg på -4,1 miljoner kronor (-5,3). 

Nettoomsättningen uppgick till 6,8 miljoner kronor (4,9), en ökning med 39 procent.

”Utvecklingen är i linje med våra långsiktiga ambitioner att skapa en uthållig försäljningstillväxt och gör att vi är försiktigt optimistiska inför fortsättningen av 2022”, skriver Glycorex vd Geert Nygaard i delårsrapporten. 

Han pekar på att många av bolagets marknader utvecklades positivt under första kvartalet. I Europa ser Glycorex en tydligt ökande efterfrågan i takt med att effekterna av covid-19-pandemin fortsätter att klinga av. Under kvartalet var utvecklingen särskilt positiv i Nederländerna, Österrike och Singapore. Också Indien, som är en av Glycorex prioriterade tillväxtmarknader, fortsatte sin positiva utveckling, enligt vd.


Get Group rapporterar minusresultat

NGM-noterade investmentbolaget Get Group hade ett rörelseresultat om -4,3 miljoner kronor under det första kvartalet 2022.

Det framgår av delårsrapporten.

Likvida medel uppgick vid periodens utgång till 0,4 miljoner kronor (5,9).

Get Group var tidigare Net Trading Group och har bytt inriktning till att bli ett investmentbolag, vars affärsmodell är att skaffa kapital för att kunna investera i olika tillgångsslag exponerade mot energiproduktion och energibesparingar. Bolaget har två dotterbolag, Rock Energy och Lightcircle.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?