Annons

Glesbygdsapotek gick med vinst efter bidrag

Sedan 2014 är det möjligt för apotek i glesbygden att söka bidrag från staten för att kunna fortsätta bedriva sin verksamhet. 2016 fick 34 apotek glesbygdsbidrag, något som ledde till att 17 av 19 apotek vände sina siffror från ett negativt till ett positivt resultat. Det visar siffror som Tandvårds- och läkemedelsförmånsverket (TLV) har tagit fram.

Bidraget, som betalas ut retroaktivt, kan sökas av apotek som uppfyller vissa grundläggande kriterier. Bland annat måste det vara minst 20 kilometer till närmaste annat apotek. Hittills har staten varje år sedan 2014 betalat ut omkring tio miljoner i bidrag till apotek i glesbygden.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?