ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

GFG tas bort från PPM-spararnas fondkonto

  • Foto: TT

Cirka 5.000 PPM-sparare får sen värdet på sina konton rasa när Pensionsmyndigheten avslutar skandalfonden GFG.

Det är inte bara Falcon Funds som bluffat spararna i PPM-systemet. I december 2016 stoppade Pensionsmyndigheten GFG Medium Risk Fund från PPM:s fondtorg och krävde att fonden skulle betala tillbaka spararnas pengar.

Men tre månader senare saknas fortfarande cirka 325 miljoner kronor. Nu avslutar Pensionsmyndigheten fonden från fondkonton och därmed kommer cirka 5.000 sparare få se värdet på sina konton minska med motsvarande andel.

”Vi har inte gett upp om att få tillbaka mer pengar, men vill av administrativa skäl inte vänta med att ta bort fonden från spararnas konton”, säger Mats Öberg, chef för Pensionsmyndighetens fondenhet i ett pressmeddelande.

De drabbade spararna kommer få ett brev med information om vad som händer med deras fondsparande och eventuella ytterligare återbetalningar från GFG.

Di har tidigare rappporterat om hur Global Financial Group AG fick tillstånd att marknadsföra sin fond i Sverige, trots att Finansinspektionen fått in mängder med klagomål mot finansbolaget.

Bakom GFG står personer som verkat i näringslivets gråzoner i många år. De har haft kopplingar till bolag som konkursade försäkringsförmedlaren Svensk Kapitalförvaltning, avnoterade Systematisk Kapitalförvaltning samt konkursade corpfirman Strict Equity.

 

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies