Annons

Getinges nya vd: "Det finns ordentliga utmaningar"

Fem frågor till Mattias Perjos, nyutnämnd vd på Getinge

 

Mattias Perjos.
Mattias Perjos.Bild:Coesia

Hur ser du på ditt nya jobb?
"Det är ett hedrande uppdrag och Getinge är ett fantastiskt bolag, som jag följt länge. Även om det finns ordentliga utmaningar, finns det mycket som är positivt."

Hur gick det till när du fick erbjudandet?
"Jag blev uppringd av en rekryteringsfirma och hade sedan ett möte med Carl Bennet, där vi talade om Getinges utmaningar. Efter det har jag träffat hela styrelsen och det har varit en snabb process."

Getinge var tidigare en börsälskling, men problemen med FDA under senare år har ändrat på det. Vad är din bild av Getinges utmaningar?
"Det är väldigt svårt att som utomstående på djupet fullt ut sätta sig in i dessa ganska komplexa frågor på kort tid."

Har du tidigare erfarenhet av FDA?
"Vi har två bolag som jobbar mot läkemedelsindustrin, vilket betyder FDA-certifiering. Getinge är en gammal kund till mig också."

Kommer du att flytta till Göteborg?
"Ja. Jag bodde i Göteborg mellan 2007 och 2012 och har lägligt nog kvar huset där. Jag bodde där när jag var vd för Flexlink, som är en avknoppning från SKF. När bolaget köptes av Coesia följde jag med."


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?