ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS MARKNADSNYTT BEVAKNINGAR
ANNONS

George Soros satsar 4,3 miljarder på att hjälpa flyktingar

  • Foto: TT

Investeringsnestorn George Soros har öronmärkt 4,3 miljarder kronor för investeringar som hjälper migranter och flyktingar. Det skriver han i en debattartikel i The Wall Street Journal.

Det var i juni som Obama-administrationen lanserade sin ”Call to Action” där man uppmanade amerikanska företag att ta ett ökat ansvar för att hjälpa migranter. En som vill dra sitt strå till stacken är investeraren och filantropen George Soros som öronmärkt 4,3 miljarder kronor till frågan.

”Jag kommer investera i startups, etablerade företag, sociala initiativ och företag som grundats av migranter och flyktingar. Även om mitt främsta fokus kommer vara att hjälpa migranter och flyktingar som anländer i Europa så kommer jag leta efter investeringar som hjälper migranter jorden runt”, skriver George Soros i The Wall Street Journal.

Investeringarna kommer sköta av George Soros välgörenhetsstiftelse Open Society, OSF, och all eventuell vinst går till OSF:s övriga initiativ som bland annat inkluderar juridiskt stöd till syriska flyktingar.

Jämför factoring och sänk kostnaderna för ditt företag (extern tjänst)

”Flyktingar behöver tillgång till finansiella- och juridiska tjänster, utbildning och arbetsmöjligheter. Vi tror att den privata sektorn är unikt lämpad att bygga den infrastruktur som behövs för dessa tjänster”, säger FN:s flyktingkommissionär Filipp Grandi till CNBC om George Soros investering.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer