ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS MARKNADSNYTT BEVAKNINGAR
ANNONS

Generic ökar vinsten i första kvartalet

First North-listade Generic Sweden, som bedriver telekomverksamhet med fokus på områden där det ställs höga krav på tillförlitlighet, redovisar ett nettoresultat för det första kvartalet 2019 på 1,9 miljoner kronor (1,3).

Nettoomsättningen steg till 16,6 miljoner kronor (15,1).

"Tillväxten är primärt en effekt av att vi levererat lösningar inom Messaging för både nya och befintliga kunder. En prisjustering som genomfördes i fjärde kvartalet 2018 bidrar också till att lyfta såväl omsättning som resultat", säger vd Jonas Jegerborn. 

Rörelseresultatet steg till 2,4 miljoner kronor (1,7).

"Våra satsningar på ökad försäljning och marknadsföring leder till att kostnader för personal ökar något. Samtidigt förbättrar vi bruttomarginalen och tillsammans med omsättningstillväxten ökar rörelsemarginalen (EBIT) från 11,0 procent motsvarande period förra året till 14,3 procent", uppger Generic Sweden-chefen vidare.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer