1515

General Electric: Vi har hittat felet

Amerikanska industrikonglomeratet General Electric har rasat på börsen i veckan efter problem med bolagets turbiner. Nu ska felet vara lokaliserat.

John Flannery, vd General Electric.
John Flannery, vd General Electric.Foto:Eli Kabillio

General Electric GE -2,99% Dagens utveckling s vd John Flannery har försäkrat anställda att det senaste problemet med nyare kraftverksturbiner är under kontroll, rapporterar Wall Street Journal.  

Aktien har fallit med mer än 10 procent sedan problemen blev offentliga förra veckan och har handlats kring nivåer som inte setts sedan 2009. 

Vd John Flannery har uppgett i ett videomeddelande att ingenjörer på bolaget har en lösning på turbinfelet och det oväntade produktionsstoppet vid ett kraftverk i Colorado som tvingade fyra av GE:s flaggskeppsturbiner att stängas ned temporärt. 

Vd:n betonade även att olyckor är vanligt med nya, komplexa produkter. Flannery uppmanade medarbetare på kraftavdelningen att fortsätta framåt. 


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?