Annons

Gekås får kritik från facket – Boris Lennerhov oförstående

Handelsfacket riktar kritik mot varuhusjätten Gekås och menar att för stor andel av personal är visstidsanställda eller deltidsarbetande. Gekås vd Boris Lennerhov slår ifrån sig kritiken: ”Jag tror inte att de representerar personalens åsikter över huvud taget i den här frågan”, säger han till GT.

Enligt uppgifter från den lokala fackklubben som Hallands Nyheter tagit del av hade Gekås under oktober 619 personer tillsvidareanställda och 775 visstidsanställda. Just nu har Gekås 703 fast anställda, varav endast 151 jobbar heltid. Handels förbundsordförande Susanna Gideonsson menar att det är en arbetsmiljöfråga. 

”Man ska som arbetsgivare se till att arbetstagarna klarar av heltid”, säger hon till GT.

Gekås vd Boris Lennerhov är oförstående till kritiken.

”Facket beskriver ett problem inom svensk handel totalt, och försöker flytta det till Gekås. Det är ett illusionsnummer. Jag är mer bekymrad över att unga människor kommer till oss och vill inte jobba mer än deltid”, säger han till tidningen.


Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?