Annons

Geely ska elektrifiera Englands klassiska taxibilar

Kinesiska Geely planerar att genomföra omfattande investeringar i bolaget bakom de klassiska brittiska taxibilarna. Tanken är att bilarna framöver ska bli helt elektriska och bli en aktör med höga försäljningsvolymer, rapporterar Reuters. 

Londons klassiska taxibilar ska bli eldrivna.
Londons klassiska taxibilar ska bli eldrivna.Foto:Mostphotos

London Electric Vehicle Company, LEVC, kommer även att bredda sitt serviceerbjudande. 

”Vi behöver en utvecklad produktportfölj. Vi måste göra stora investeringar i teknik och infrastruktur”, uppger vd för LEVC Alex Nan till Reuters. 

Företaget har sitt huvudkontor i Coventry, centrala England. 

Geely kommer att göra konsekventa investeringar i LEVC eftersom detta är ett mycket unikt projekt”, fortsätter han. 

LEVC har påverkats hårt av nedgången till följd av pandemin och bolaget drog ned med totalt 140 personer i oktober. Geely kommer även att sikta på att dra in andra investerare i bolaget.

Exakt hur stora investeringarna kommer att bli kommer parterna att gå ut med senare. Geely har än så länge investerat en halv miljard pund i taxibolaget sedan man tog över 2013.

LEVC är samtidigt inte det enda bolaget som Geely har på radarn i Storbritannien. Den kinesiska bjässen har även gjort stora investeringar i klassiska sportbilsmärket Lotus.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera