Annons

Geely rusar efter storaffären

Volvoägaren Geely stiger kraftigt på Hongkongbörsen sedan ägaren Li Shufu uppgett att han köpt nära 10 procent av tyska Daimler, som bland annat tillverkar Mercedes.

Aktien har i sluthandeln stigit 6,9 procent till den högsta nivån på en månad.

Bild:TT

Li Shufu ska enligt en källa till Reuters träffa företrädare för Daimler i Stuttgart under måndagen, och hoppas möta regeringsföreträdare i Berlin.

Kinesiska Geely är ägare av Volvo Cars och köpte nyligen en större aktiepost i lastbilskoncernen AB Volvo VOLV B -0,12% Dagens utveckling . Köpet av runt 10 procent av aktierna i Daimler gör Geely till den största aktieägaren i det tyska bolaget.

Under ett besök i Sverige i dagarna träffade Li Shufu bland annat näringsminister Mikael Damberg (S).

"Han bekräftade köpet i Daimler men sade också då att det inte minskade deras engagemang i Sverige", sade Mikael Damberg till TT i lördags.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?