1515
Annons

Gasellvinnarna i Dalarna: ”Vi trodde inte att det skulle gå så här snabbt”

SMEDJEBACKEN. En ivrig igångsättare och en som älskar att avsluta. David Åberg och Pär Höök kände inte varandra särskilt väl när de bestämde sig för att ta över ett byggbolag ihop. Men de har visat sig komplettera varandra bättre än de anade från början.

David Åberg och Pär Höök.
David Åberg och Pär Höök.Foto:Amanda Lindgren
Foto:Amanda Lindgren
Foto:Amanda Lindgren
Foto:Amanda Lindgren
Foto:Amanda Lindgren
Foto:Amanda Lindgren
Foto:Amanda Lindgren
Foto:Amanda Lindgren
Foto:Amanda Lindgren
Foto:Amanda Lindgren
Foto:Amanda Lindgren
Foto:Amanda Lindgren
Foto:Amanda Lindgren

Utmärkelsen som Gasellvinnare i Dalarnas län talar sitt tydliga språk. David Åberg och Pär Höök gjorde ett smart val när de för två och ett halvt år sedan valde att köpa bolaget Nyman Jansson Bygg tillsammans och satsa på egen verksamhet.

Kontoret finns i centrala Ludvika och jobben utförs framför allt åt kommuner och landsting i närområdet.

”Vi gör gärna totalentreprenader, där vi själva tar fram ritningarna. I sådana projekt har vi större möjlighet att påverka projekt och budget”, säger Pär Höök.

”Det senaste året har vi även byggt på kundportföljen en del och börjat jobba en del åt försäkrings- och fastighetsbolag.”

De båda delägarna är byggnadsingenjörer i grunden och har jobbat länge i branschen. Pär Höök har jobbat i olika roller på Peab sedan millennieskiftet och framåt, och det var där han och David Åberg träffades. I ett annat jobbsammanhang, som byggprojektledare, träffade han också Mikael Nyman och Maj-Britt Jansson som tidigare ägde Nyman Jansson Bygg.

”För mig har det alltid varit en dröm att driva något eget, men jag har vetat att jag inte ville göra det själv. När jag träffade David föll den pusselbiten på plats, och sedan blev det en pusselbit till när jag träffade Mikael Nyman och Maj-Britt Jansson”, säger Pär Höök.

För David Åberg var däremot tanken på eget företag ny, men han valde att lyssna på Pär Hööks tankar och planer. Trots att de inte kände varandra så väl ville båda två att satsa på en gemensam verksamhet.

”Anledningen till att det har fungerat bra för oss tror jag är att vi har bra bakgrunder båda två, med mycket erfarenhet där vi också kompletterar varandra både som personer och när det gäller kunskaper. Det är sådant som vi har märkt mer och mer med tiden, som vi nog inte tänkte på i början”, säger David Åberg.

”Jag bollar upp väldigt mycket och gillar att ha mycket omkring mig. Men det kan nog bli lite för mycket ibland, och där är Pär bättre på att fokusera och landa”.

Pär Höök nickar.

”Jag håller verkligen med. Vi är som i varsin ände av byggprocessen. David är i början, där man driver framåt, tar in jobb och lämnar anbud. Och jag i andra änden. Jag älskar att ro jobben i land, få undan saker och få till ett snyggt avslut.”

Pär Höök och David Åberg tog över bolaget, som då hade åtta anställda, i mars 2018. De tidigare ägarna fanns kvar i verksamheten under en övergångsperiod.

”Vi hade lite tur under övergången och fick, med stor hjälp av de tidigare ägarna, ett stort jobb som gav oss en bra start”, säger David Åberg.

Planen från början var att nischa sig inom entreprenader som är lite för komplexa för mindre företag med ett par anställda, men samtidigt för små för att locka stora spelare inom byggbranschen.

”Vi ligger ofta i mellansegmentet som för oss är projekt mellan 15 och 30 miljoner kronor”, säger Pär Höök.

”Vi ville bli så stora att vi kunde köra två projekt parallellt. När vi tog över företaget låg man på ett projekt åt gången, men då blir man ganska sårbar under övergången. Vi ville få en bättre lönsamhet i skarvarna”, säger Pär Höök.

Planen fungerade, till och med bättre än de hade trott.

”Vi trodde inte att det skulle gå så här snabbt. Men vi har lyckats bra med att kunna ha två projekt igång som har överlappat varandra”, säger David Åberg.

Ett av företagets pågående projekt är ett LSS-boende som byggs i Smedjebacken, och där Nyman Jansson Bygg har totalentreprenaden. I år har man även byggt om en förskola i Ludvika, även det som totalentreprenör.

Coronapandemin har inte påverkat verksamheten alls.

”Sedan är det ju svårt att säga redan nu hur konjunkturen kommer att påverkas på sikt, men i och med att vi framför allt har kunder inom det offentliga så blir verksamheten mindre konjunkturkänslig jämfört med för många andra byggbolag”, säger Pär Höök.

Den snabba tillväxten kan därför inte heller bara tillskrivas den omtalade byggboomen som har rått de senaste åren, menar han.

”Byggboomar är alltid starkare i större städer, medan det på landsorten är lite lägre toppar och därmed heller inte lika djupa dalar. Jag tror inte att vår marknad kommer att försvinna även om konjunkturen blir sämre.”

I dag har Nyman Jansson Bygg 13 anställda, varav tio hantverkare och tre tjänstemän.

”Träarbeten gör vi med egen personal, och sedan köper vi in allt från elektriker till plattsättare, målare och så vidare”, säger David Åberg.

”Vår egentliga kärnverksamhet är samordningen, både på ritningsstadiet och i produktionen.”

En stor utmaning framåt är, som för många snabbväxande företag, organisationen.

”Vi har nått en omsättningsnivå där vi behöver fundera mer kring organisation och arbetskraft för att klara av framtiden. Vi behöver även få med oss it-strukturen i företaget för att underlätta för oss själva och ge oss möjligheten att kunna satsa mer på produktionen och inte drunkna i papper och administration”, säger David Åberg.

 


Innehåll från MölnlyckeAnnons

Mölnlycke vill utveckla sårvården med ny teknik

Malin Andersson, Global Vice President Wound Care R&D.
Malin Andersson, Global Vice President Wound Care R&D.

Mölnlycke, ett världsledande företag inom medicinteknik, utvecklar lösningar för att förbättra vårdkvaliteten i alla vårdmiljöer. Nu står företaget inför ett kompetensskifte när man vill utveckla nästa generations sårvård med ny teknik.

– Det handlar om att alla sår ska få optimal behandling, genom att rätt diagnos och rätt beslut kring behandling görs vid rätt tidpunkt. Man pratar om ”smarta sårvårdsprodukter”, där digitala lösningar och sensorer kan komma att vara mycket viktiga komponenter. Vi är övertygade om att detta är en del av framtiden inom sårvård, säger Malin Andersson, Global Vice President Wound Care R&D. 

För Investor-ägda Mölnlycke är sårvård (Wound Care) det största av företagets fyra affärsenheter, där Operating Room Solutions, Gloves och Antiseptics är de andra. Det Göteborgs-baserade företaget har en lång och stolt historia inom sårvård. Det var Mölnlycke som förändrade sårbehandlingen i grunden när man i början av 90-talet utvecklade Safetac®-teknologin, en lösning som innebär både mindre smärta och minskade skador på huden för patienten vid förbandsbyten.

– Vi drivs av ett starkt kundfokus och innovationsanda. Det finns en passion och drivkraft att göra skillnad för patienter och sjukvården med våra produkter och lösningar, säger Malin. 

Mölnlycke är ett globalt företag med ungefär 8 000 anställda världen över, en storlek som möjliggör snabba beslut och öppenhet för att testa nya lösningar. Det blev tydligt under pandemins första tid, där företaget var snabbt att ställa om och hitta flexibla lösningar för att stötta sjukvården i en svår situation samtidigt som nya arbetssätt för den egna personalen utvecklades.

Behov av kompetensskifte

Mölnlycke bedömer att sårvårdsbranschen nu står inför ett teknikskifte, där ny teknik skulle kunna innebära digital diagnostisering och övervakning av sårläkningen sker i realtid. Om sådan teknik utvecklas och förfinas skulle läkningstiden av ett sår kunna bli kortare samtidigt som effektiviteten i vården för kroniska och svårläkta sår förbättras.

Mölnlycke ser ett stort behov av en rad olika kompetenser för att kunna driva på teknikskiftet. Det handlar dels om ingenjörer med erfarenhet av att jobba med kundnära produktutveckling av sjukvårdsprodukter med erfarenhet inom nya material, konstruktion och industriell design, men också att knyta till sig personer från andra branscher med kompetens inom t.ex. sensorteknik, elektronik och mjukvara. 

Det handlar om långsiktiga kunskapsinvesteringar, betonar Malin, och menar att det är en trygghet att ha en ägare som Investor, som har ett långsiktigt perspektiv och en stor tro på forskning och utveckling.

– Det är en spännande resa vi har framför oss. Vi vill göra skillnad inom sårvården och söker nya taggade medarbetare som vill vara med oss och förverkliga den här visionen, avslutar hon.

Läs mer om de tjänster inom produktutveckling som finns tillgängliga på Mölnlycke just nu.

Om Mölnlycke:
Mölnlycke är ett världsledande företag inom medicinteknik, som designar och levererar lösningar för att förbättra vårdkvaliteten i alla vårdmiljöer – från sjukhuset till hemmet. Mölnlycke har ungefär 8000 anställda världen över och ägs till 99% av Investor. 

Vill du veta mer om de lösningar som Mölnlycke erbjuder för att förbättra vårdkvaliteten, läs här.

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Mölnlycke och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?