1515

Gasellvinnaren: ”Vi vill ta över världen, men med förnuft”

För andra året i rad blir Personalkollen Gasellvinnare i Västerbotten. Nu funderar ägarna på nästa steg för bolaget.

”Vi vill ta över världen, men med förnuft. Organisationen måste få mogna i lagom takt”, säger grundaren Niclas Lundell.

Personalkollen, med grundaren Niclas Lundell, har programvara som underlättar livet för restauranger och hotell då det gäller bland annat personalschema och löner.
Personalkollen, med grundaren Niclas Lundell, har programvara som underlättar livet för restauranger och hotell då det gäller bland annat personalschema och löner.Foto:Jack Mikrut

I utrymmet mellan baren och köket finns ”paddan” där personalen på den populära Umeårestaurangen Köksbaren stämplar, eller snarare klickar in sig när de kommer till jobbet. Så är det på många restauranger i Umeå, staden där historien om Personalkollen började för några år sedan.

”Vi har ett webbaserat system som innehåller tidrapportering, schemaläggning och ett komplett lönesystem. Krögaren sparar tid och pengar på minskade redovisningskostnader”, berättar Niclas Lundell.

Att ha ett digitalt schema och tidrapporteringssystem är inte ovanligt. Det är de andra delarna i systemet som gjort att Personalkollens omsättning vuxit med 672 procent de senaste tre åren. När den anställde stämplar in så stämmer systemet av mot schemat och skickar vidare löneuppgifter, skattedeklarationer och bokföringsunderlag.

Programmet är också kopplat till kassan, vilket gör att företagarna kan följa intäkter och personalkostnader i realtid.

”Det är helt automatiskt, du behöver inte vara ekonom för att hålla koll på siffrorna”, säger Niclas Lundell.

Företagsidén kom till efter att Niclas Lundell fått höra av en kompis i branschen att många restauranger fortfarande hade pappersscheman och gammaldags stämpelklockor.

De första åren var tuffa. Systemet funkade sådär och de flesta av testrestaurangerna betalade inte ett öre för tjänsten. Niclas Lundell och kompanjonen Andreas Pelme funderade till och med på att ge upp och lägga ner företaget.

I oktober 2015, efter fyra års verksamhet, gick Personalkollen för första gången plus minus noll. I dag har 1 500 restauranger Personalkollens it-system och ett 30-tal nya kunder tillkommer varje månad.

Niclas Lundell måste nästan nypa sig i armen när de senaste årens utveckling kommer på tal.

”Förra veckan ringde tre kunder som vi aldrig hade pratat med och ville ha tjänsten. För oss som varit med från början känns det helt overkligt”, säger han.

Just säljandet, att kontakta tusentals potentiella kunder, är en viktig komponent i företagets framgång, menar Niclas Lundell.

”Vi reser runt och knackar bokstavligen dörr. Kommer vi till Kristianstad besöker vi varenda restaurang och hotell. Du måste ut och jaga. Det är så jäkla tufft, men ingen annan gör jobbet åt dig”, säger han.

Det som upptar tankarna nu, efter att ha blivit Gasellvinnare för andra året i rad, är strategin framöver. Niclas Lundell är rädd för att fladdra i väg och göra saker som inte ingår i företagets kärnverksamhet.

”Vi vill bli världens bästa personallönesystem. Det finns många andra grejer som skulle gå att slänga in i systemet, men då tappar vi fokus”, säger han.

De senaste åren har Personalkollen flera gånger avböjt stora kunder som efterfrågat nya tjänster.

”Vi tackar nej till allt som kan komma i vägen, som skulle kunna leda till mer support och utveckling. Vi tror inte att vi kan bli världsmästare på allt. Det känns som att det har en direkt koppling till vår tillväxt”, säger Niclas Lundell.

Men bakom hörnet väntar trots allt nästa steg för bolaget. Så som Personalkollens system är uppbyggt är det tämligen enkelt att applicera det på fler branscher. Det är i grunden bara att lägga in ett nytt kollektivavtal, så är det redo. Ledningen i Personalkollen har dock inte tryckt på startknappen ännu. Företaget vill växa, men utan att förivra sig.

”Jag tror att vi kan växa 30 procent om året och få organisationen att hänga med. Vi skulle kunna växa snabbare, men då kommer support, utveckling eller försäljning att bli lidande”, säger Niclas Lundell.

Om ett eller två år lär Personalkollens lönesystem trots allt dyka upp i fler branscher. Inom tre år tror Niclas Lundell att företaget verkar i totalt tre branscher. Detaljhandel, vård och omsorg samt byggsektorn är några tänkbara kandidater.

”När vi väl tar steget ska vi ha det bästa systemet på marknaden. I stället för att vara halvbra nu. Det gäller att vara stark och tro på den strategi man valt, att hålla den”.

Också när det gäller finansiering är Personalkollen konsekvent. Ägarna vill växa med egna pengar och tackar nej till riskkapital.

”Att växa och tjäna pengar från dag ett tycker jag är mer hälsosamt. Det är kanske inte lika coolt som att ta in jättemycket riskkapital, men förhoppningsvis finns vi kvar om 20 år.”


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?