1515
Annons

Gasellvinnaren talade på Di:s nätverksfrukost i Gävle

Kristider sätter även ledarskapet på hårda prov. Under Gasellfrukosten i Gävle berättade flera företagsledare från scenen om sina erfarenheter, och vikten av att låta medarbetarna få ta plats och höras.

Andreas Johansson samtalar med Olle Hellman och Erika Hellman från Hellman Dynamic på Di Gasell Nätverksfrukost i Gävle.
Andreas Johansson samtalar med Olle Hellman och Erika Hellman från Hellman Dynamic på Di Gasell Nätverksfrukost i Gävle.Foto:Pax Engström Nyström
Foto:Pax Engström Nyström

Krig i Ukraina, inflation, höjda bränslekostnader, räntehöjningar, handelshinder... Att som företagare få träffa andra i samma situation är kanske viktigare än på länge för många. Det var tydligt när Di Gasells nätverksfrukost hölls i Gävle på onsdagen. 

Mingel och frukost inledde morgonen i Gasklockorna, varefter moderator Andreas Johansson, debattredaktör på Dagens industri, tog vid från scenen.

Under morgonen kom samtalen att handla en hel del om ledarskap och dess olika utmaningar, inte minst i kristider. Första gästerna på scenen var Erika och Olle Hellman, grundare och ägare, Hellman Dynamics, Dalarnas Gasellvinnare 2021.

”Medarbetarna är vårt allt. Utan dem är vi inget”, säger Erika Hellman.

Som it-konsultbolag där många av medarbetarna är ute hos kund en stor del av sin arbetstid blir det ännu viktigare att den egna arbetsplatsen känns som en trygg plats där alla kan landa när det behövs, menar Olle Hellman.

”Det är viktigt att de kan komma tillbaka till oss efter ett komplicerat uppdrag och känna att här får de slappna av, lattja lite och känna sig hemma”, säger Olle Hellman.

Erika Hellman beskriver sitt ledarskap som ”varmt och omfamnande”, och helt tvärtemot de råd hon har fått från diverse ledarskapskurser under åren. Något som en annan av morgonens gäster kunde känna igen sig i.

Sandra Wilke tillträdde som vd för djur- och nöjesparken Furuvik under våren 2020, mitt under pandemins tuffa inledningsfas.

”Jag är nog allt som en vd inte ”ska” vara”, säger hon leende och beskriver sig själv som ödmjuk och mån om att se andra människor.

”Jag försöker alltid att ge mina medarbetare plats.”

Nöjesparkerna drabbades hårt under pandemin, och Sandra Wilke beskriver rejält utmanande år med uppsägningar och kraftigt minskade intäkter.

”Men en bra sak var att jag kom rakt in i verksamheten och lärde känna alla väldigt snabbt. Det fanns ingen tid att gå bredvid och se och lära.”

”Pandemin har också gjort mig tydligare i min ledarroll, och den har gjort det ännu tydligare för mig att kvinnor också kan.”

Johan Larsson, vd för whiskydesttilleriet Mackmyra sedan 2019, fanns också på plats som gäst på scenen under Gasellfrukosten. Han beskriver hur han som ledare vill skapa en företagskultur präglad av tydlig entreprenörsanda - både för bolagets och medarbetarnas skull.

”Snäva arbetsbeskrivningar kan göra att alla bara gör exakt det de ska göra. Kommer det in en boll från sidan så är det ingen som springer på den. Så vill jag inte ha det.”

”Hos oss ska det hellre vara som i amerikansk fotboll, där alla springer på bollarna!”

Hur påverkas ditt bolag av krisen i Ukraina?

Magnus Wåhlander, Coop Mitt.
Magnus Wåhlander, Coop Mitt.Foto:Pax Engström Nyström

Magnus Wåhlander, vd, Coop Mitt:
”Framför allt är det transportkostnader och råvarutillgångar som påverkas, Ukraina är en jättestor leverantör av råvaror inom detaljhandeln.”

Cathrine Palmcrantz, FPX och Agneta Wenell, Gävle Kommun.
Cathrine Palmcrantz, FPX och Agneta Wenell, Gävle Kommun.Foto:Pax Engström Nyström

Agneta Wenell, näringlivsenheten Gävle kommun, och Cathrine Palmcrantz, projektledare, Future Position X:
”I och med att jag jobbar med företag i södra Norrland där vi har haft svårt med nyrekryteringar så måste jag säga att detta kan vara en fantastisk möjlighet för många företag eftersom det kommer hit färdigutbildad arbetskraft i arbetsför ålder. Vi måste våga prata om det också, att det finns positiva effekter”, säger Cathrine Palmcrantz.

Ulrika Malmqvist, Movexum AB.
Ulrika Malmqvist, Movexum AB.Foto:Pax Engström Nyström

Ulrika Malmqvist, vd, Movexum:
”Vi jobbar med nya innovativa bolag, start ups, och där är kompetensfrågan otroligt viktig, framför allt vad gäller digital kompetens där vi ser att bolagen har kanaler via Ryssland och Ukraina som nu inte fungerar på ett bra sätt. Det är just nu den heta frågan.”

 


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?