Annons

Gaselltåget rullar vidare – nu ska Skånes och Blekinges mest snabbväxande bolag premieras

Tillväxtbolagen i Skåne och Blekinge står näst på tur när årets digitala Gasellturné drar vidare. Torsdagens event bjuder på ett späckat program med prisutdelningar, näringslivsgäster och skarpa konjunkturanalyser.

Anna Ekelund och Andreas Johansson modererade det första Gaselleventet.
Anna Ekelund och Andreas Johansson modererade det första Gaselleventet.Foto:Jesper Frisk

För 21:a året i rad utses Sveriges Gasellföretag, men i år sker prisutdelningarna under nya förutsättningar. Turnén som löper genom landet är i år helt digital på grund av det rådande pandemiläget, och på torsdag är det dags för vinnarna i Skåne och Blekinge län att utses. Förutom prisutdelning står även ett antal näringslivsgäster och talare redo för att bjuda på egna erfarenheter och ge sina analyser om konjunkturläget.

”Näringsminister Ibrahim Baylan kommer att vara med och prata om det ekonomiska läget, vad regeringen har gjort och inte gjort kopplat till pandemin. Han kommer även att prata om utdelningsfrågan där många företagare ser en osäkerhetsfaktor. Sara Brandt, vice vd på Almi, Daniel Stark, strategi- och affärsutvecklingschef på Telia och Elina Berglund, medgrundare och vd på Natural Cycles kommer också finnas med under dagen. Det är en spännande grupp av gäster”, säger Thomas Danielsson, konceptchef på Di-gruppen.

Sändningen kommer att ledas av Di:s Anna Ekelund och Gabriel Mellqvist där Di:s politiska redaktör PM Nilsson även kommer att intervjuas och ge sin bild av det rådande politiska läget och den miljö årets Gasellföretagare verkar i.

I år har 846 företag kvalificerat sig som Gasellföretag. Det innebär att bolagen bland annat har fördubblat sin omsättning under en fyraårsperiod, samtidigt som de har varit lönsamma. 

I årets undersökning jämförs Gaselltätheten mellan länen – alltså hur många Gasellföretag det går per 100.000 invånare. På listan placerar sig Skåne på plats 9 av 21 län medan Blekinge hamnar på plats 17.

Stoppet i Skåne och Blekinge blir det fjärde av de totalt sex nedslag som görs under årets turné. Den avslutas med korandet av länsvinnarna i Stockholm och Uppsala den 8 december. Där koras även årets Supergasell, årets snabbast växande företag, och hedersutmärkelserna Årets Framtidsgasell, Årets Impactgasell och Årets Kvinnliga Gasell delas också ut vid det tillfället.

 


Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?