1515
Annons

Gasellföretaget Novacura hakar på Akelius utmaning

Gasellföretaget Novacura väljer att avstå från att ge anställda julklappar i år och istället skänka 100.000 kronor till Läkare utan gränser. 

Bild:Colourbox

Mjukvarubolaget Novacura driver konsultverksamhet för företagslösningar inom it. Företaget, som 2013 blev utsedd till Supergasell på Di:s gasellgala, brukar varje år skänka pengar till välgörande ändamål.

”Det hänger ihop med våra värderingar i företaget. I vår slogan står det att vi är modiga professionella som bryr oss, så det ligger lite i våra gener kan man säga” säger Johan Melander, Novacuras vd och grundare.

I år går pengarna till Läkare utan gränser, vilket inte är första gången. Johan Melander menar att de känner ett ansvar för att hjälpa andra om företaget går bra.

”Vi såg en effekt i att Akelius skulle dubbla”, säger han och tillägger:

”När vi informerade våra anställda om att vi inte kommer ge någon julgåva i år fick vi bara positivt gensvar”.

Med sitt bidrag vill Novacura sända en uppmaning till fler företag att hjälpa.

”Vårt bidrag är en uppmaning till andra företag att titta på vad vi bidragit till i korrelation till vår omsättning, vilket kan ge en hint om att de också kan hjälpa till”, säger Johan Melander.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?