Annons

Gasellfesten fortsätter – årets vinnare i Dalarna och Gävleborg korade

FALUN. Så blev det dags att fira Dalarnas och Gävleborgs läns vinnare!

Gasellturnén nådde Falun och det blev en kväll att minnas, fylld av inspiration, fest och glädje.

Vinnare i Dalarna, Erika Hellman och Olle Hellman från Hellman Dynamic. Di:s Maria Lindholm till höger.
Vinnare i Dalarna, Erika Hellman och Olle Hellman från Hellman Dynamic. Di:s Maria Lindholm till höger.Foto:Jesper Frisk

Magasinet i Falun fylldes på tisdagskvällen med festklädda Gasellföretagare från Dalarnas och Gävleborgs län. Det trista novembervädret utanför var snabbt glömt och minglet var igång, följt av en trerätters middag och galaprogram från scenen.

”Det är de små och medelstora företagen driver företagen framåt och skapar jobb”, säger moderatorn Andreas Johansson, Dagens industris debattredaktör, och konstaterar att dessa båda läns Gasellföretagare – trots pandemin – tillsammans har skapat 210 arbetstillfällen.

Madelene Törnblom, grundare av e-handelsbolaget Maya Delorez, är kvällens första talare. Som 21-åring startade Madelene Törnblom tillverkning av ridsportkläder och 2,5 år senare är succén ett faktum med 40 miljoner kronor i omsättning vid senaste bokslutet.

Madelene Törnblom, grundare av e-handelsbolaget Maya Delorez var kvällens första talare.
Madelene Törnblom, grundare av e-handelsbolaget Maya Delorez var kvällens första talare.Foto:Jesper Frisk

”Hästar och ridsport har alltid varit min stora passion men jag insåg att jag var för dålig för att tävla. Men jag hade en idé om att ta fram de ridkläder jag själv har saknat, i annan design och lite andra material än de man traditionellt brukat använda”, säger Madelene Törnblom.

En lyckad hästförsäljning gav ett startkapital på 120.000 kronor.

”Jag var 21 år gammal och hade ingen aning om hur man gjorde när man startade och drev bolag. Så jag lyssnade nog på alla podcasts som någonsin har gjorts om företagande och hur man blir framgångsrik. Och på något sätt ramlade bitarna på plats.”

Madelene Törnblom tipsar andra som vill starta bolag att gå på magkänslan och lyssna mycket inåt.

”Du måste kasta dig ut och våga prova!”

I år är målet att spränga 100-miljonersvallen.

”Det tror jag att vi kommer att lyckas nå”, säger Madelene Törnblom.

Ett samtalsämne som återkommer i många former under kvällen är kompetens, vilket många företag upplever som svårt att hitta. Kvällens sista talare, Anna Stiwne, vd på anrika Dalaföretaget Åkerströms Björbo, delar bland annat med sig om hur de jobbar med att rekrytera och inte minst behålla viktig kompetens.

”Vi försöker se till att vara en väldigt bra arbetsgivare, där folk ska trivas och vilja stanna kvar. För oss handlar det till exempel om att se till att hålla organisationen platt med snabba beslut, och att hela tiden jobba med kommunikation.”

 

Andreas Johansson intervjuar Anna Stiwne, vd Åkerströms Björbo.
Andreas Johansson intervjuar Anna Stiwne, vd Åkerströms Björbo.Foto:Jesper Frisk

Som alltid på Gasellgalan är förstås kvällens höjdpunkt när länens vinnare avslöjas.

I Dalarna vinner it-konsultbolaget Hellman Dynamic, och priset tas emot av ägarna tillika makarna Erika och Olle Hellman. Till stort jubel kliver de upp på scenen och mottar priset.

Därifrån hyllar de sedan framför allt sina medarbetare – och varandra. 

”Medarbetarna är värda allt. Utan dem, inget vi”, säger Erika Hellman.

I Dalarna vinner it-konsultbolaget Hellman Dynamic, och priset tas emot av ägarna tillika makarna Erika och Olle Hellman.
I Dalarna vinner it-konsultbolaget Hellman Dynamic, och priset tas emot av ägarna tillika makarna Erika och Olle Hellman.Foto:Jesper Frisk

Olle Hellman konstaterar att paret kompletterar varandra bra, där hans tekniska expertis och Erika Hellmans ledarskap har tagit Hellman Dynamic till förstaplatsen i Dalarna.

Gävleborgs vinnare heter Snickar Erik från Järvsö, och ägaren Erik Blom är på plats i Falun. Han gläds åt utmärkelsen och berättar att det även ser ljust ut framåt.

”Ja, det ringer hela tiden. Så det rullar på.”

Gävleborgs vinnare heter Snickar Erik från Järvsö, och ägaren Erik Blom är på plats i Falun.
Gävleborgs vinnare heter Snickar Erik från Järvsö, och ägaren Erik Blom är på plats i Falun.Foto:Jesper Frisk

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera