1515
Annons

Gasellfesten drar i gång i Falun

På tisdagen startar årets jubileumsturné i Falun, med den första av höstens åtta prisutdelningar då Di korar de snabbast växande företagen runt om i landet.

Di:s Gasellreportrar: Lucas de Vivo, Katarina Butovitsch, Malin Lilja och Sophie Wichmann.
Di:s Gasellreportrar: Lucas de Vivo, Katarina Butovitsch, Malin Lilja och Sophie Wichmann.Foto:Jesper Frisk

Först ut att belönas i årets 20-årsjubilerande Gaselltävling är de snabbast växande företagen i Dalarnas och Gävleborgs län. I kväll får länsvinnarna ta emot pris på Kulturföreningen Magasinet i Falun. Gästtalar gör bland andra Lena Jonsson Näslund, grundare och vd för Snö of Sweden och Stig Engström, grundare av Engcon som utsetts till Gasellföretag flest gånger under tävlingens tjugoåriga historia, nämligen tio gånger. 

Gasellturnén går sedan vidare runt om i landet under oktober och november och bjuder då på fler intressanta talare, som exempelvis Lotta Lyrå, vd för Clas Ohlson på Gasellfesten i Linköping. I Jönköping gästtalar Torsten Jansson, grundare av New Wave Group och i Karlstad får man lyssna på Karin Lindahl, vd för Indiska och Lars Appelqvist, vd för Löfbergs Lila.

På Gasellfesten i Göteborg talar Fabian Bengtsson, ägare och ledamot i Netonnet Group och i Malmö bjuds publiken på erfarenheter från bland andra Lena Heder, Sverigechef för Ikea.

Gasellhösten avslutas traditionsenligt i Stockholm, där vinnarna i Stockholms och Uppsala län får pris i Konserthuset den 2 december. Och då utses också årets Framtidsgasell som delas ut av Google och Almi, samt årets Supergasell. 

Supergasellen, det vill säga det företag som växt snabbast av alla årets Gasellföretag, får ta emot sitt pris av prins Daniel.

 


Innehåll från DenacodeAnnons

Allt fler installerar besökssystem – hur säkert är ditt kontor?

Sverige har i regel haft en stor tillgänglighet till arbetsplatser. Det är först när något inträffar som tankar på exempelvis kontorssäkerhet kan växa – något som Fredrik Lindmark, Produktansvarig för besökssystem på techföretaget Denacode menar blev tydligt efter terrorattentatet på Drottninggatan 2017.

– Det gav många företagare en tydlig tankeställare och vi fick många förfrågningar om vårt besökssystem App Entré efter det, säger han.

Säkerhetsfrågan är ständigt på tapeten och många företag rustar för eventuella hackerintrång med hjälp av digitala lösningar. Att säkerheten i den fysiska miljön är minst lika viktig som den digitala är något som allt fler blir varse om – inte minst när revisorer börjar rekommendera ökad säkerhet för företagets anställda utöver en bra företagsförsäkring.

Denacode är ett familjeföretag som sedan starten 2003 skapat IT-verktyg som används av landsting, kommuner och globala företag i olika storlekar. De erbjuder ett tiotal grundprodukter och ett femtiotal anpassningar av dessa för att skräddarsy kundens specifika behov. Att företag inser vikten av att hålla reda på vilka som kommer och går på kontoret, hur man gör om man vill hålla dörren låst men kontoret tillgängligt för medarbetare och leveranser eller möjligheten att öppna dörren på distans och enkelt kunna kommunicera digitalt med besökare gör att intresset för Denacodes besökssystem App Entré är stort.

App Entré effektiviserar kommunikationen

App Entré är ett modernt och stilrent besökssystem för receptioner och kontor som främst riktar sig till små och mellanstora företag. Med ett snabbt fingertryck kan besökaren anropa vem som helst på kontoret direkt från receptionen. Kontakten sker sedan vidare via SMS och e-post, och svar ges direkt tillbaka på skärmen eller till besökarens telefon.

– En iPad monteras i mellandörren eller direkt på receptionsdisken, och i den registrerar sig besökaren. På skärmen kan man få information om de anställdas status, alltså om någon befinner sig i möte eller har gått för dagen. Dessutom samlas data om besöken så att ledningen har statistik att utgå från vid behov, exempelvis på vilka som har vistats i lokalerna under vilka tidsperioder. App Entré förenklar processerna genom en centralstyrd administration. Man kan likna tjänsten vid vår tids hjälp till receptionen – det ger ett trevligt, professionellt och enkelt välkomnande till företaget samtidigt som funktionerna gör det säkrare för de anställda att vistas på kontoret.

Läs mer om Denacode här 

 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Denacode och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?