Gasellen ritar om klimatkartan

Karavan Landskapsarkitekter gör städer mer attraktiva att mötas i – från parker till torg och gator. Nu tar Uppsalabolaget sig an uppgiften att gestalta för klimatet och biologisk mångfald.

Kristina Ehrstedt.
Kristina Ehrstedt.

”När städerna växer och förtätas så blir det allt viktigare att verkligen ta hand om mellanrummen och göra någonting bra av dem”, säger Kristina Ehrstedt.

Hon grundade Karavan Landskapsarkitekter tillsammans med Karin Danielsson och Åsa Ehn Hillberg 2010. De jobbade då tillsammans på ett större konsultbolag där landskapsarkitektur var en kompetens bland en mängd andra. Tanken var att starta en renodlad verksamhet med tydligare profil.

”Vi ville skapa ett litet kontor med hög kompetens vad gäller gestaltning och ett högt tekniskt kunnande”, säger Kristina Ehrstedt.

Bland kunderna finns både kommuner, som efterfrågar utformning av offentliga mötesplatser, och privata byggbolag som vill ha lösningar för bostadsgårdar och andra miljöer. Karavan kommer ofta in i processen tidigt, men finns även med i slutskeden att ta fram detaljplaner och slutgiltiga handlingar.

”De senaste åren har de blivit allt fler offentliga beställare. Det är något som vi har lagt mycket fokus på eftersom vi tycker att det är roligt med miljöer som alla kan använda, men vi jobbar även med kunder som Vasakronan och NCC”, säger Kristina Ehrstedt.

Bredden i uppdragen ger trygghet. I den offentliga gestaltningen ingår alltifrån parker, gator och torg till skejtparker.

”Nu ser man en tydlig inbromsning på bostadsmarknaden. Det finns många husarkitekter som jobbar specifikt med bostäder och de känner säkert av en sådan svängning mycket mer än vad vi gör”, säger Kristina Ehrstedt.

På senare år har uppdragen breddats ytterligare. Med ett allt större klimat- och miljötänk kommer nya lösningar på plats genom välplanerad och innovativ landskapsarkitektur.

”Det handlar om att gestalta för att minska klimatpåverkan genom exempelvis regnbäddar som ska ta hand om dagvattenflöden eller gröna tak i städerna. Vi har även uppdrag för att främja biologisk mångfald och håller just nu på med en bipark”, säger Kristina Ehrstedt.


Innehåll från Euro AccidentAnnons

Ohälsa – påtaglig risk för företag

Långtidsfrånvarande medarbetare är en påtaglig hållbarhetsrisk för de flesta företag. Därför erbjuder försäkringsbolaget Euro Accident även ett rehabiliteringsstöd i sin företagsbetalda sjukförsäkring. Ett stöd som hjälper åtta av tio att kunna fortsätta arbeta.

Hållbarhetsfrågan med sociala, miljömässiga och ekonomiska aspekter spelar en allt större roll för företag. Därmed har det också blivit viktigt för företag att förstå, identifiera och hantera sådana risker, vid sidan om till exempel affärsrisker och finansiella risker.

En av de viktigaste, men ofta förbisedda, hållbarhetsfrågorna handlar om hållbara medarbetare, alltså de egna medarbetarnas hälsa och välmående. Förutom de mänskliga sidorna så är kostnaderna för ohälsa höga i form av ökad sjukfrånvaro, högre personalomsättning och lägre produktivitet.

En modern sjukförsäkring

Att en medarbetare blir långtidsfrånvarande är emellertid en risk som du till viss del kan försäkra dig mot. Några som erbjuder en sådan försäkring är försäkringsbolaget Euro Accident Livförsäkring.

- Risken för sjukskrivning är högst påtaglig i dagens arbetsliv med många som blir långtidssjuka av stress och utmattning. Därför har vi skapat en modern sjukförsäkring som är bra både för medarbetaren som är försäkrad och för arbetsgivaren som betalar försäkringen, säger Jörgen Örnebrand, produktchef Tjänstepension, på Euro Accident Livförsäkring AB.

Vid risk för sjukskrivning

Förutom den ekonomiska ersättningen vid långtidsfrånvaro så ingår även ett rehabiliteringsstöd i Euro Accidents försäkring.

Rehabiliteringsstödet kan aktiveras redan vid första tecken på att en medarbetare riskerar att bli långtidssjukskriven eller för att hjälpa medarbetare att komma tillbaka i arbete igen. Efter en webbanmälan från närmaste chef samordnar en av Euro Accidents egna rehabiliteringskoordinatorer hela ärendet och ser till att rätt insatser kopplas in.

Goda chanser att hjälpa

Åtta av tio försäkrade som kommer in i Euro Accidents rehabiliteringsprocess genom sin sjukförsäkring blir inte långtidsfrånvarande.

- Om vi bara får möjlighet att starta processen tidigt så har vi en bra chans att komma in med rätt åtgärder innan det går för långt, säger Jörgen Örnebrand.

Det är inte alltid som rehabiliteringsstödet i försäkringen behöver aktiveras. Ibland kan det räcka långt med att medarbetaren själv tar ett eller flera samtal med psykolog, ekonom, jurist, ergonom eller hälsocoach genom samtalsstödet som också är en del av försäkringen.

- Samtalsstödet kan ge rådgivning och hjälp att komma vidare oavsett om det gäller privata eller arbetsrelaterade frågor. Det viktiga är att ta hjälp innan små problem växer sig stora, säger Jörgen Örnebrand.

Helförsäkring för trygga och friska medarbetare

Det här ingår i Euro Accidents Sjukförsäkring PlanSjuk som tecknas av företag för deras medarbetare:

- Samtalsstöd av psykolog, ekonom, jurist, ergonom och hälsocoach

- Chefs- och HR-stöd

- Rehabiliteringsstöd

- Ekonomisk ersättning för inkomstbortfall

Läs mer om Sjukförsäkring PlanSjuk  

Läs mer om Euro Accident

 

Mer från Euro Accident

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Euro Accident och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?