ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS MARKNADSNYTT BEVAKNINGAR
ANNONS

Entreprenör

Gasellen Åkessons Bygg undviker vikande marknader

  • Alex Åkesson, vd och ägare till Åkesson Bygg. Foto: Martin Palm

De första tecknen på en vikande marknad har visat sig. 

Men med rätt kundstrategi bygger snabbväxande Åkesson Bygg vidare mot fortsatt tillväxt. 

Hemma är inte alltid bäst. Just nu bygger Kalmarbaserade Åkesson Bygg en stor bussdepå i Stockholm åt kunden Bergkvara Buss, även känd under namnet Traveller. 

”Vi har medvetet riktat in oss mot industri, och andra stora verksamheter, och har successivt kunnat ta oss an allt större projekt”, säger Alex Åkesson, vd och ägare. 

Men det är fortfarande i de sydligare länen Kalmar, Blekinge och Kronoberg som Åkesson Bygg har sin tyngdpunkt. Det är också här den stora tillväxten ska ske, trots en del tecken på en avmattning i marknaden.

”Vi ser att det är fler om budet i offentliga upphandlingar. Det pekar på en mindre marknad”, säger han.

Strategin är dock klar för fortsatt tillväxt. 

”Vi vill bygga åt andra näringsidkare och göra det med korta beslutsvägar. Det är vårt signum. För oss handlar det om att ha en kundkrets som inte är så konjunkturberoende”, säger han och nämner det pågående projektet i Stockholm som exempel.

”Människor slutar inte att åka buss för att det är sämre tider. Men de slutar köpa lyxlägenheter.”

Alex Åkesson lämnade en anställning på ett annat byggbolag i Kalmar, för att 2012 starta Åkesson Bygg. Nu har han 47 anställda och just jakten på rätt kompetens har varit tuff i en febrig byggbransch. 

”Tillgången på personal har varit svår, men det har också utmynnat i en rätt sund bromskloss för oss. Det har inte gått för fort”, säger Alex Åkesson. 

”Vi har en vinnarkultur i bolaget, ryktet går i branschen och därför har duktigt folk sökt sig till oss. Just duktiga yrkesarbetare kommer att vara ett oerhört tungt konkurrensmedel framöver.”

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer