1515
Annons

Gardells tyska stålbolag höjer prognosen

Den tyska stålkoncernen Thyssenkrupp redovisar ett justerat ebit-resultat på 412 miljoner euro för kvarvarande verksamhet under andra kvartalet i det brutna räkenskapsåret.

Det var i linje med förväntningarna, enligt Bloomberg News prognossammanställning räknade analytikerna med ett ebit-resultat på 419 miljoner euro.

Nettoresultatet blev en förlust på 879 miljoner euro, relaterat till kostnader för en stålanläggningsaffär.

Nettoomsättningen uppgick till 11 miljarder euro. Väntat var en nettoomsättning på 10,4 miljarder euro.

Christer Gardell-ledda Cevian Capital äger 15 procent av den tyska stålkoncernen, enligt bolagets hemsida.

Den tyska stålkoncernen Thyssen Krupp spår att koncernens justerade ebit-resultat för det brutna räkenskapsåret 2016/2017 kommer att bli 1,8 miljarder euro. Tidigare prognos var 1,7 miljarder euro.

Det framgår av delårsrapporten. Koncernens försäljning och försäljning från kvarvarande verksamhet väntas öka på jämförbar basis i "höga ensiffriga procenttal".

Även detta är en revidering från rapporten för det första kvartalet då koncernens försäljning förväntades stiga med "ensiffriga procenttal" för jämförbara enheter.

Ökade återkommande intäkter och användare för Freja EID

Freja EID hade en nettoomsättning på 6,7 miljoner kronor (5,4) under det andra kvartalet 2022.

Ebitda uppgick till -7,0 miljoner kronor (-7,4) och ebit blev -10,5 miljonerkronor (-10,4).

ARR, eller årligt återkommande intäkter, för segmentet Freja EID uppgick den 30 juni 2022 till 6,1 miljoner kronor, en tillväxt om 111 procent jämfört med samma period föregående år.

Antalet användare i tjänsten Freja EID uppgick den 30 juni 2022 till 668.000 stycken, motsvarande en ökning om 220 procent jämfört med samma period föregående år.

Segmentet Freja EID:s nettoomsättning uppgick till 1,7 miljoner kronor (0,8).

Koncernens kassaflöde från den löpande verksamheten uppgick till 4,0 miljoner kronor (-10,2).

”Abonnemangsintäkterna ökar kraftigt och i takt med att årligt återkommande intäkter (ARR) ökar, rör vi oss också mot lönsamhet. Avtalen som styr abonnemangsintäkterna ökade också kraftigt under kvartalet och visar på den starka efterfrågan från våra kunder som vi upplever nu”, skriver vd Johan Henrikson.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera