Annons

Gardell sätter press på Ericssons styrelse: ”Det här är på riktigt”

Finansmannen Christer Gardell kräver att Ericssons styrelse tar diskussionerna om ett amerikanskt intåg i telekombolaget på allvar. 

Finansmannen Christer Gardell, vars Cevian Capital är storägare i Ericsson.
Finansmannen Christer Gardell, vars Cevian Capital är storägare i Ericsson.Foto:Petronelle Halvorsen; TT

Till Di har Christer Gardell, som genom Cevian Capital är storägare i Ericsson ERIC B -0,5% Dagens utveckling , sagt att han är positiv till det amerikanska intresset för det svenska telekombolaget.

”En eventull affär måste emellertid baseras på en helt annan värderingsnivå än dagens löjliga Ericssonkurs”, sade Christer Gardell på fredagen till Di.

I en intervju med Financial Times följde han upp sitt resonemang: 

”Det här är på riktigt. Jag tror att USA kommer göra allt – oavsett kostnaden – för att lägga beslag på Ericsson”, säger Christer Gardell till affärstidningen.

”För Ericsson styrelse är det nästan omöjligt att låta bli att engagera sig i de här diskussionerna. Det vore mycket riskabelt att inte göra det.”

Cevian Capital äger nästan 8,5 procent av aktierna i Ericsson och enligt Christer Gardell har ”svenskar och européer ännu inte förstått vad 5g handlar om”. Han säger också att Ericsson är mer lämpat än Nokia NOKIA SEK +0,7% Dagens utveckling att göra affärer med bolag som Cisco eller Qualcomm. 

I samma artikel i Financial Times säger Sveriges förre utrikesminister Carl Bildt att EU borde ta Ericsson och Nokia betydligt mer seriöst – och marknadsföra de båda bolagen ”med samma glädje som Peking främjar och försvarar Huawei”. 


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?