ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS MARKNADSNYTT BEVAKNINGAR
ANNONS

Industri

Gardell om ABB:s storaffär: "Förändrar inget"

Att ABB avyttrar sin högspänningskabelverksamhet är en "klok och riktig strukturaffär", men förändrar inte Cevians uppfattning om att Power Grids bör knoppas av från ABB.

Det menar Cevian-partnern Christer Gardell i en kommentar till morgonens kommuniké från ABB.

"Nej, affären förändrar ingenting. Vi anser fortfarande att hela Power Grids ska separeras och börsnoteras", skriver Christer Gardell till Nyhetsbyrån Direkt.

Enligt ABB sker avyttringen främst för att minska ryckigheten och kapitalintensiteten i Power Grids, som är under strategisk översyn.

"Försäljningen har två skäl: för det första är högspänningskabelverksamheten en mycket mer volatil affär än den normala Power Grids-affären, och det här är således ett sätt att fokusera på det som är mer förutsägbart", säger en talesperson för bolaget till Direkt, och fortsätter:

"För det andra är det som säljs väldigt kapitalintensivt. Det som är kvar i Power Grids är därmed mycket mer i linje med där ABB vill vara, och att sälja innebär en fokusering på kärnverksamheten."

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer