Annons

Gardell: Ericssons nedskrivning är gamla synder

Ericssons storägare Christer Gardell beskriver telekomjättens avskrivningnar på 14,2 miljarder som "gamla synder".
"Jag tror att marknaden tuggar i sig det här rätt enkelt.", säger Christer Gardell i Börsmorgon.

Aktivistfonden Cevian Capitals grundare Christer Gardell flyttade fram sina positioner i Ericsson somras när han blev största ägaren.

På tisdagen meddelade Ericsson att man gör en jätteavskrivning på 14,2 miljarder som en del i bolagets nya affärsstrategi. 

Inget överraskande för Christer Gardell som beskriver avskrivningarna som "gamla synder" när han besökte Börsmorgon. 

"Det är ingen kassaflödespåverkan. Det är gamla synder. Jag tror att marknaden tuggar i sig det här rätt enkelt. Att det skulle komma en slutstädning var väl inte helt överraskande", säger han. 

Cevian-grundaren fick även frågan om han tycker att Ericsson jobbar tillräckligt snabbt med sina förändringar.

"Det här är en omställning som kommer ta tid. Det som inte får gå långsamt är eliminering av förlustkällor. Det är aldrig bra för ett bolag att förlora pengar i verksamheten och där finns en del stora förlustkällor och de måste bort i ett väldigt högt tempo. 

Christer Gardell nämner affärsområdet Digital Services som ett exempel där förlusterna måste bort. Men hur det ska gå till låter han vd Börje Ekholm få bestämma.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera