1515

Gardell-bolag tyngs av misstankar om kartell

Cevianbolaget Rexel tappar på Parisbörsen efter en utredning om en pågående kartell med tre konkurrenter och hot om miljardböter.

Foto:Janerik Henriksson/TT, Janerik Henriksson

Fyra av Frankrikes största elproduktbolag fick påhälsning av polisen på torsdagskvällen. Orsak: misstankar om kartellprissättning och korruption.

Det rapporterar Reuters med hänvisning till en källa i rättsväsendet.

Sammanlagt genomfördes tolv husrannsakningar hos Legrand, Rexel, Sonepar och Schneider Electric som del av en utredning som inleddes i juni, enligt källan.

Utredningen ska ha inletts efter att konkurrens- och korruptionsmyndigheter i april rapporterade om oegentligheter till Paris åklagarmyndighet.

Bolagen är enligt Reuters källa misstänkta för bland annat kartellprissättning, förfalskningar, trolöshet mot huvudman, skattebrott och mutor och riskerar nu hundratals miljoner euro i böter.

Vid lunchtid var Rexel, där Cevian är klart största ägare med nästan 16 procent enligt Bloomberg, ned nästan 3 procent. En representant för bolaget bekräftar för Bloomberg att fransk polis besökt huvudkontoret i Paris.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?