Annons

Gapwaves resultat förbättras men fortsatt på minus

First North-listade Gapwaves, som utvecklar vågledar- och antennprodukter, redovisar ett resultat efter skatt på -10,9 miljoner kronor för det fjärde kvartalet 2019 (-15,7).

Rörelseresultatet blev -10,8 miljoner kronor (-15,6).

Det förbättrade resultatet förklaras enligt bolaget av en nedskrivning av immateriella tillgångar som genomfördes 2018. Jämfört med tidigare kvartal under 2019 ökade kostnaderna kopplat till externa konsulter för att möta en ökning av antalet tekniska förfrågningar från kunder.

Nettoomsättningen uppgick till 5,2 miljoner kronor (0,6). Omsättningen var relaterat till intäkter från kundfinansierade utvecklingsprojekt, försäljning av prototypantenner och licensintäkter.

Periodens kassaflöde var 58,9 miljoner kronor (-11,3) och likvida medel vid periodens slut uppgick till 109 miljoner kronor (72,4).


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?