Galen rusning i medicinteknikbolaget

Det går fort i hockey och medicinteknikbolaget Ortivus aktie. Under den senaste veckan har B-aktien rusat med drygt 70 procent medan den röststarka A-aktien lyft med 170 procent utan att bolaget presenterat någon nyhet.

Bild:Bloomberg

Small cap-bolaget Ortivus har haft en spännande vecka på börsen. På fredagen stiger B-aktien för fjärde dagen i rad och är nu upp omkring 70 procent under veckan och 160 procent sedan årsskiftet. Handeln har även varit förhållandevis hög och i skrivande stund har aktier för nästan 9 miljoner kronor bytt ägare under fredagen.

För den mer illikvida A-aktien ligger veckans rusning på drygt 170 procent och sedan årsskiftet är aktien upp nästan 400 procent.

”Alla de nyheter som finns i marknaden har vi skickat ut pressmeddelande om så jag har egentligen inget mer svar än det. Det enda är att vi kommer publicera vår årsredovisning i slutet av nästa vecka och det kommer komma en kallelse till årsstämman, men det är inga sensationella nyheter där”, säger Staffan Eriksson, vd för Ortivus.

I mitten av mars meddelade Ortivus att de nu är färdiga med leverans och installation av produkten Mobimed, en mobil journaltjänst och kommunikationsverktyg, i 1.200 ambulanser i Storbritannien. Ett projekt som enligt Ortivus sysselsatt bolaget i flera år.

Under det fjärde kvartalet 2016 omsatte Ortivus 22,9 miljoner kronor vilket kan jämföras med 13,8 Mkr under samma kvartal året före. Resultatet efter skatt landade i sin tur på 1 Mkr vilket kan jämföras med minus 1,9 Mkr samma kvartal 2015.

För helåret 2016 uppgick omsättningen till 74,3 Mkr vilket var något högre än 2015 då omsättningen uppgick till 72,6 Mkr. Resultatet efter skatt landade i sin tur på minus 7,1 Mkr vilket var i linje med 2015.

Ortivus börsvärde uppgår i skrivande stund till 167 Mkr.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?