1515

G7 redo att stärka åtgärder mot Nordkoreas kärnvapenprogram

Länderna i G7-gruppen fördömde på måndagen Nordkoreas senaste missiltest och åtog sig att vidta ytterligare åtgärder för att säkra att Nordkorea till fullo överger sitt nukleära program.

Det rapporterar Reuters och hänvisar till ett uttalande som publicerats av G7-gruppens nuvarande ordförandeland Italien, och som undertecknats ledarna för samtliga ingående länder.

"Nordkorea måste omedelbart och till fullo rätta sig efter alla relevanta resolutioner från FN:s säkerhetsråd… och överge alla nukleära och ballistiska missilprogram på ett fullständigt, verifierbart och irreversibelt sätt", framgår det av uttalandet.

"Vi står redo att ytterligare stärka åtgärder med syfte att uppnå dessa mål och uppmanar starkt att FN:s säkerhetsråd ska uppfylla sina åtaganden och arbeta för antagande av en ny och effektiv resolution som inkluderar starkare åtgärder", fortsätter uttalandet.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?