ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS MARKNADSNYTT BEVAKNINGAR
ANNONS

G5 Entertainment minskar vinsten rejält – aktien faller

  • Vlad Suglobov, vd G5 Entertainment. Foto: Jesper Frisk

G5 Entertainment minskade intäkterna och vinsten rejält under andra kvartalet. Aktien backar.

Spelbolaget G5 Entertainments omsättningen uppgick till 297,3 miljoner kronor (394,8), en minskning med 25 procent mot föregående år.

”Intäktsutvecklingen under andra kvartalet var mer eller mindre oförändrad, och gick ned med endast tre procent jämfört med första kvartalet. Det innebär en välkommen stabilisering av intäkterna i det säsongsmässigt sett svagare andra kvartalet. Intäkterna från Hidden City stabiliserades, medan intäkterna för Mahjong Journey sjönk, det sistnämnda som ett resultat av olika experiment. Utvecklingsteamet arbetar nu hårt för att åtgärda problemenoch vi siktar på att spelet ska kunna återta sin position under andra halvåret”, skriver vd Vlad Suglobov i rapporten.

En timme efter börsens öppning hade aktien backat med närmare 8 procent till 85,25 kronor. Sedan årsskiftet har därmed en tredjedel av G5 Entertainments börsvärde gått upp i rök och bolaget har fallit ur spelsektorns miljardlista. Följ kursen här

Rörelseresultatet blev 18,5 miljoner kronor (50,1), med en rörelsemarginal på 6,2 procent (12,7). Det minskade resultatet beskrivs primärt bero på minskad omsättning samt investeringar i utveckling och användarförvärv.

Resultatet före skatt var 18,7 miljoner kronor (50,1). 

Resultatet efter skatt blev 16,9 miljoner kronor (45), en minskning med 62 procent mot föregående år. 

Resultat per aktie hamnade på 1,87 kronor (4,96), vilket innebär en minskning med 62 procent mot föregående år.

Kostnaderna för användarförvärv låg under perioden på 75,4 miljoner kronor (96,5), vilket motsvarar 25 procent av omsättningen (24). 

Antalet aktiva kunder inom gratisspel, free-to-play, sjönk med 23 procent till 6,3 miljoner. Antalet betalande kunder sjönk med 31 procent. 

Antalet dagligt aktiva spelar minskade med 21 procent och genomsnittlig intäkt per användare ökade 1 procent.

”G5 har en fortsatt stark finansiell ställning. Vi är skuldfria och avslutade kvartalet med en bättre kassaposition än för ett år sedan, trots utdelning och en större skattebetalning under kvartalet. Vi kan finansiera fortsatt marknadsföring, utveckla befintliga spel och samtidigt utveckla nya spel. Vi kommer att fortsätta att förvalta G5 på det sättet, samtidigt som vi strävar efter att skapa nya tillväxtmöjligheter”, avslutar Vlad Suglobov sitt vd-ord.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer