Annons

G5 Entertainment lyfter vinsten - och utdelningen

G5 Entertainment, som utvecklar spelappar åt smarttelefoner och surfplattor, redovisar ett resultat efter skatt på 13,7 miljoner kronor för det fjärde kvartalet 2017 (7,8).

Resultatet per aktie uppgick till 1,56 kronor (0,89).

Rörelseresultatet blev 15,9 miljoner kronor (7,3). Rörelseresultatet påverkades av nedskrivningar av immateriella tillgångar och goodwill uppgående till -4,5 miljoner (-0,8). Justerat för nedskrivningarna var rörelseresultatet 20,4 miljoner (8,1).

Nettoomsättningen uppgick till 357 miljoner kronor (185).

En utdelning om 2,50 kronor per aktie föreslås för helåret 2017 (0,75).

G5 Entertainment G5EN +0,82% Dagens utveckling s kostnader för försäljning och marknadsföring ökade till 125 miljoner kronor (50,4) under det fjärde kvartalet. Dessa kostnader påverkas primärt av satsningar för användarförvärv som uppgick till 120 miljoner (47,1). 

Kostnader för användarförvärv, som andel av intäkterna, ökade från 26 procent under det fjärde kvartalet 2016 till 34 procent under samma period 2017. 

"Under två år har vi använt det fjärde kvartalet som booster. En booster är, för oss, ett kvartal där vi rider på ett säsongsmässigt starkt resultat, ökar våra marknadsutgifter och samtidigt lyfter intäkterna till en ny nivå. Därefter kan vi återgå till en normal, eller till och med högre, vinstmarginal nästkommande kvartal, men då alltså från en större intäktsbas. Det var vad vi gjorde första kvartalet 2017 och vad vi förväntar oss att göra första kvartalet 2018", skriver G5:s vd Vlad Suglobov i rapporten.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?