Annons

Fyrfaldig Gasellvinnare tar sikte mot ny bransch

På årets första nätverksfrukost i Luleå berättade framgångsrika entreprenörer från Norrbotten om behovet av att tänka stort.

”Det går inte att vara för försiktig, man måste våga satsa för att nå framgång” sa Tobias Lindfors, som nu vill upprepa sina framgångar med rekryteringsbolaget Student Consulting i turistindustrin.

Foto:Tomas Bergman

På tisdagen var det premiär för vårens nätverksfrukostar som arrangeras av Di Gasell. Till skillnad från vid höstens stora Gasellgalor, där länens främsta tillväxtbolag tar emot sina pris, finns det på vårens träffar tid att gå på djupet med olika entreprenörers historier.

I Luleå berättade Tobias Lindfors, som blivit Gasell hela fyra gånger med sitt rekryteringsbolag Student Consulting, om sina drivkrafter och sitt framgångsrecept. Han berättade också om sin nya satsning på turistbranschen i norra Sverige.

”Det känns väldigt spännande. Man har ju i många år pratat om potentialen med turism i Norrbotten men ska vi vara ärliga har vi mest suttit och väntat på att turisterna ska komma. Det är först när vi blir verkligt aktiva som något händer”, säger Tobias Lindfors, som i dag äger sju hotell i norra Sverige tillsammans med Kristoffer Lundström.

Kristoffer Lundström berättade att han är uppvuxen i en hotellfamilj och hade börjat gå i sina föräldrars fotspår med förvärv av egna hotell i ung ålder. Det var då han träffade superentreprenören Tobias Lindfors.

”Jag hade valt Tobias som min mentor och det klickade direkt. Framför allt fick han mig att inse behovet av att tänka stort och verkligen satsa för att det ska bli något.”

Det första duon gjorde var att köpa Pite Havsbad, en av Sveriges största hotell, camping och konferensanläggningar. I dag är de två entreprenörerna partner. Det äger såväl hotellgruppen som Student Consulting i ett gemensamt bolag.

En annan talare på frukosten i Luleå var Martin Lindgren, en av två grundare till Norrbottens färska Gasellvinnare L5 Navigation. Bolaget är nischat på produkter och tjänster inom mätning och positionering. I fjol mer än fördubblade bolaget omsättningen och framtidsutsikterna är goda.

”Vid byggandet av nya anläggningar och gruvor måste man gräva, men det gäller att göra det på rätt sätt för att spara pengar men också vara varsam mot miljön. Det är där vår kompetens finns och efterfrågan på den är stor nu”, förklarade Martin Lindgren och pekade just på gruvbranschen som spännande.

Utlandsexpansionen är del i strategin för att fortsätta L5:s tillväxt. Men enligt Martin Lindgren är det samtidigt viktigt att inte bli för offensiv och tumma på lönsamheten. Grundarna vill nämligen behålla kontrollen och själva styra över sin och L5:s framtid. Ett bud från ett kinesiskt bolag avfärdades häromåret.

”Vi sa ett pris som vi nog visste att de inte skulle betala. Men själva processen tvingade oss att tänka igenom vad vi vill göra och hur vi vill utveckla vårt bolag. Det var nyttigt.”

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera