ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS
Valet 2018

Fyra övergripande teman i partiledardebatten

Di:s och Expressens stora partiledardebatt blir det som på allvar sparkar igång slutspurten inför valet den 9 september. Debatten har fyra övergripande teman.

Under två timmar kommer de åtta partiledarna att ställas mot varandra och du ser debatten på di.se från klockan 20.00 på tisdagskvällen. Fokus är på de frågor som väljarna rankar högst.

1: Vården. Med kraftigt växande vårdköer och en sjukvård som är rejält ansträngd runt om i landet hamnar vården högst upp när väljarna ska lista sina viktigaste valfrågor. I tisdagskvällens debatt kommer partiledarna avkrävas svar om hur krisen i vården ska lösas.

2: Klimatet. Efter sommarens bränder och extrema värme i Sverige och stora delar av världen har klimatet seglat upp som en av huvudfrågorna inför valet. Frågan oroar väljarna men partierna vill gå olika vägar. Vilken är den bästa?

3: Ekonomin. Sverige befinner sig på toppen av en unikt lång högkonjunktur, som nu börjar på mot sitt slut. Frågan är hur väl rustade vi är när nästa kris slår till och hur en lågkonjunktur ska mötas, med unikt låga räntor och en finanspolitik som redan i dag är expansiv.

4: Invandring och integration. Sedan flyktingkrisen 2015 har migrationsfrågan stått i centrum, och flera av partierna har helt lagt om sin politik.

Men inom båda blocken är slitningarna i frågan stor, och utmaningarna kopplad till integrationen är monumentala.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer