1515

Fyra nya dödsfall med covid-19

Fyra nya dödsfall med bekräftad covid-19 har rapporterats, meddelar Folkhälsomyndigheten. Därmed har totalt 14.655 smittade personer avlidit i Sverige.

Foto:Fredrik Sandberg/TT

Totalt har 1.098.154 personer i Sverige bekräftats smittade med covid-19.

Fram till nu har 6.297.397 personer fått minst en dos vaccin mot covid-19, baserat på vad regionerna har rapporterat in till det nationella vaccinationsregistret. Det motsvarar 76,9 procent av den vuxna befolkningen.

Av dessa har 4.024.593 fått två doser, motsvarande 49,1 procent av den vuxna befolkningen.

De nytillkomna dödsfallen i Folkhälsomyndighetens statistik har i de flesta fall inträffat flera dagar tidigare, och de dödsfall som inträffat i närtid finns inte med på grund av eftersläpning i rapporteringen. Detta innebär att uppdateringen visar inrapporterade dödstal, inte dödstalet för just den dagen.


Innehåll från Wideco SwedenAnnons

Wideco skapar användarvänliga plattformar som säkrar städer, industrier och byggnader

Innovativa loT-lösningar gör att vi idag kan överföra information från sensorer via nätet, oavsett geografiskt läge. Lösningar som exempelvis möjliggör smarta parkeringslösningar i städerna, förbättrad energi- och fuktkontroll i byggnader samt ett bättre förebyggande underhåll på maskiner inom industrin. 

Digitaliseringen har många fördelar och det kommer nu många smarta lösningar som gynnar både samhället i stort liksom företag och individer. 

– Vi har idag en unik IoT-plattform för sensorer inom smarta byggnader, industri och städer baserade på stadsnät för LoRawan, LTE-M och NB-IoT. Där säker teknik gör lösningarna tillgängliga över hela landet. Lösningar som exempelvis utvecklar tjänster i den smarta staden och ökar dess attraktionskraft samtidigt som de minskar förvaltningskostnader, berättar Anders Wiberg, Business Developer / Sales IoT på Wideco.

Underlättar handikapparkering i staden

I Alingsås pågår just nu ett projekt för att förenkla och förbättra parkering för de som har handikapptillstånd. Widecos lösning innebär att man har fräst ner sensorer i asfalten, som sedan skickar information, via en app, så att föraren med handikapptillstånd kan bli guidad till närmaste ledig plats. 

– Tack vare IoT-lösningar finns det förstås oändliga möjligheter för kommunerna att utveckla sitt tjänsteutbud. Inte bara när det kommer till infrastruktur utan även när det gäller miljöfrågor, energihantering och säkerhet.

IoT-plattform skapar hållbara fastigheter

För fastighetsägare har Widecos plattform medfört att man på ett bättre och smidigare sätt kan hantera den data som samlas in och analysera den. Här kan man få hjälp att mäta exempelvis fukt, temperatur och koldioxid, det sistnämnda för att skapa en bättre och effektivare inomhus ventilation. 

– Vi hjälper exempelvis våra kunder med att energieffektivisera fastigheter i flera stora projekt över hela landet. Genom att styra fastighetens energi mer intelligent och efter behov kan man nå en energieffektivisering på 10-12 procent. De ger en bättre övergick över hur fastigheten mår och du som fastighetsägare kan agera proaktivt och snabbare rätta till felen. Det är både mer kostnadseffektivt, förbättrar hållbarheten och ger dina hyresgäster ett bekvämare boende, menar Anders Wiberg. 

Färre driftstopp och effektivare underhåll för industrin

För industrin står maskinfel som leder till driftstopp för stora kostnader idag. Genom att exempelvis koppla sensorer som mäter maskinernas vibrationer kan man direkt agera när en vibrationsförändring uppstår. Det medför bättre underhåll, minskade driftstopp och stora kostnadsbesparingar. 

– Med vår plattformslösning gör vi det enklare för våra kunder att effektivisera och energispara, då man får korrekt data att utgå ifrån. Lösningarna är sensoroberoende och kan integreras med offentliga eller privata nätverk och anpassas helt efter kundernas projekt. Våra lösningar bygger på en bred kompetens vi har byggt upp under 40 år och vi är en stabil, långsiktig partner, säger Anders Wiberg. 

Läs mer om Wideco 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Wideco Sweden och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?