ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Fyra frågor till Alexander Lydecker

  • Foto: Olle Sporrong

Försäljningsdirektör inom Bonnier News Sales, som får en utökad roll som Chief Commercial Officer för hela Bonnier News.

Vad innebär din nya roll?

”Det innebär att jag är ansvarig för hur vi använder Bonnier News kommersiella ytor för att skapa högst värde. Jag kommer fortsatt vara ansvarig för vår annonsverksamhet, men breddar mitt uppdrag och blir ansvarig för att vi prioriterar rätt initiativ och för att öka genomförandetakten ytterligare. Jag kommer att arbeta närmare våra verksamheter inom Bonnier News för att stödja dem och säkerställa att vi tar nästa steg i vår digitala transformation.”

Det skapas även en ny avdelning. Vad innebär det?

”Det kommer även fortsättningsvis finnas ett stort ansvar på avdelningarna som driver de olika initiativen. En viktig del i förändringen är att arbeta mer analytiskt och ha en djupare, faktabaserad förståelse för de olika saker vi gör. Den nya avdelningen kommer att ansvara för att ta fram data för att vi ska kunna förstå våra olika intäktsströmmar och hur vi kan optimera för att öka värdet.”

Varför är det viktigt för Bonnier News digitala strategi?

”Vi ser stor potential i att fortsätta bredda vårt erbjudande för att skapa nya intäktsströmmar, utöver våra traditionella annons-intäkter som såklart kommer vara otroligt viktiga fortsättningsvis. Vi satsar på att både bredda vårt erbjudande mot våra kunder och driva egna initiativ inom e-handel och konsumentprodukter.”

”Vår nya satsning är en förutsättning för att vi ska kunna prioritera rätt saker och öka genomförandetakten.”

Varför gör förändringen just nu och varför inte gjorts tidigare?

”Vi har gjort många nya satsningar de senaste åren och det har varit en framgångsfaktor att ha ett dedikerat fokus.

”Nu är vi mogna för att ta nästa steg och lyfta vårt perspektiv och arbeta utifrån hur vi skapar störst värde för hela Bonnier News.” 

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies