ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS MARKNADSNYTT BEVAKNINGAR
ANNONS

Fyra av fem i Norden strömmar musik

  • 80 procent av internetanvändare i Norden använder en eller flera musikstreamingtjänster, visar undersökningen. Foto: ERIK MÅRTENSSON / TT

En stor majoritet, 80 procent av internetanvändare i Norden, använder en eller flera musikstreamingtjänster. Det framgår av den årliga undersökningen "The Polaris Nordic Digital Music Suvery".

40 procent av användarna av streamingtjänster betalar dessutom för en premiumtjänst. Bland de nordiska länderna har Sverige och Norge högst andel betalande kunder, 48 procent i båda länderna. I Danmark är siffran 43 procent och i Finland är andelen 22 procent.

Den mest populära streamingtjänsten är Youtube, följt av Spotify. Men streaming är också stort på Facebook. 35 procent av den nordiska befolkningen ska ha tittat på musikvideos på det sociala nätverket, minst en gång i veckan.

Två tredjedelar, 67 procent, anser att musikskapare ska kompenseras när deras verk görs tillgängligt online.

Undersökningen utfördes av YouGov och innefattade Danmark, Norge, Finland och Sverige. Undersökningen genomfördes i april och maj tidigare i år. Drygt 4.000 internetanvändare i åldrarna 12–65 deltog i studien.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer