1515
Annons

FX Internationals emission tecknad till 86 procent

Den nyemission som AI-bolaget FX International har aviserat tecknades till cirka 86 procent och kommer att tillföra bolaget 14,6 miljoner kronor före emissionskostnader om cirka 3 miljoner kronor inklusive kostnad för garanti.

Planen var att ta in upp till 17 miljoner kronor.

"Emissionen är nu avslutad och vi är med tanke på rådande klimat på aktiemarknaden och den allmänna oron i världen och i Sverige glada att vi säkrat investerare som varit med och garanterat vår emission då de tror på bolaget. Hade vi fått önska hade vi velat ha större spridning i aktien, vilket varit vår avsikt med att ha garanter och inte teckningsåtagande från början", säger FX Internationals vd Ole Helland.

Cirka 19 procent av de tecknade aktierna tilldelas tecknare med företrädesrätt, cirka 79 procent tilldelas garanterna medan resterande 2 procent tilldelas tecknare utan företräde.

"FXI kommer nu att fokusera på upprättande av fondstrukturen som vi tidigare meddelat och i och med att vi nu fått tillskott av kapital kan vi själva också investera i fonden, dels för att visa trovärdighet gentemot våra kunder, men också för att få en god egen avkastning på kapital som kan bidra till drift och framtida avkastning i bolaget", fortsätter Ole Helland.

Målet för FX International är att inom 1-2 år ha positivt resultat. 

Bolagets aktie handlas på Spotlight Stock Market.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?