1515

Full gas i bilhallarna

Högtrycket i bilförsäljningen håller i sig. I mars var ökningen i Sverige 10,6 procent, den bästa marsmånaden sedan mätningarna startade.
Volvo Cars befäster sin återtagna plats på toppen och drar ifrån.

Bild:TT

När branschorganisationen Bil Sweden presenterade registreringarna för nya bilar i mars var det den 39:e månaden med plussiffror. Det registrerades 38.387 nya bilar jämfört med 34.712 samma månad i fjol.

Första kvartalet har försäljningen gått upp 7,4 procent.

Den goda bilförsäljningen förklaras med högkonjunkturen och en ljus stämning hos både hushåll och företag när räntorna är låga och sysselsättningen ökar. Även lätta och tunga lastbilar ökade stort i mars efter en nedgång i februari.

På topplistan över bäst säljande bilmodell har Volvo åter parkerat sig med nya S90/V90.

Volvo, som haft förstaplatsen sedan 1962, fick se sig slagen ifjol av VW Golf, men tog tillbaka tätpositionen i februari.

I mars steg Volvos försäljning i Sverige med drygt 17 procent. Volkswagen ökade också stort med lite över 13 procent.

Men Volvo drar ifrån och marknadsandelen är nu mer än fem procentenheter större än den tyske konkurrenten, 20,39 procent första kvartalet jämfört med VW:s 15,12 procent.

VW Golf hamnade på andraplatsen och där lanseras för fullt den uppdaterade versionen som kan ge ytterligare en skjuts.

Volvo börjar snart bygga och sälja den nya XC60, men den gamla säljer fortfarande så pass bra att den tog tredjeplatsen. Även S/V60 på fjärdeplatsen sjunger på sista versen.

Andelen dieslar fortsätter att minska något. Under första kvartalet var andelen 52,9 procent jämfört med 54,7 procent samma tid förra året.

För supermiljöbilarna, det vill säga de som släpper ut högst 50 gram koldioxid per kilometer, går det trögt att slå igenom. Andelen i mars var 3,6 procent, nästan densamma som för mars förra året. Bil Sweden har en prognos på fem procent för 2017.


Innehåll från CHG-MeridianAnnons

Hållbar finansiering av IT för den moderna arbetsplatsen

Fredrik Tiilikka, Account Manager på CHG-MERIDIAN.
Fredrik Tiilikka, Account Manager på CHG-MERIDIAN.

Med rätt partner och finansieringslösning av IT-utrustning kan företag sänka sina kostnader, minska arbetsbördan och öka sin säkerhet samtidigt som de blir en del av en hållbar livscykelshantering. Det här bevisar CHG-MERIDIAN dagligen med sina skräddarsydda helhetslösningar för en effektiv teknikhantering som de förser till över 12 000 kunder. 

– Flera av våra kunder har tidigare upplevt stora utmaningar med att hantera sin IT-utrustning på ett effektivt sätt. Tillsammans med finansiering har vi kunnat erbjuda dem en skräddarsydd lösning som underlättar hanteringen samtidigt som de minskar deras arbetsbörda och blir en del av en cirkulär lösning, förklarar Fredrik Tiilikka, Account Manager på CHG-MERIDIAN. 

CHG-MERIDIAN hjälper sina kunder med hantering av teknikutrustning under hela dess livscykel. Det är en flexibel lösning där du enkelt kan byta ut, addera eller förlänga hyresperioden av utrustning. 

– Vi hjälper till att planera och implementera tekniken och hämtar upp den när man inte längre är i behov av den. Vi ser därefter till att produkterna får ett andra liv innan de återvinns, och garanterar därmed ett andrahandsvärde åt kunden, fortsätter Fredrik Tiilikka. 

Var med och skapa morgondagens hållbara arbetsplats 

CHG-MERIDIANs livscykelmodell skapar alltså inte bara mervärde för kunden, utan gör dessutom en betydande skillnad för miljön. 

– Med vår stora erfarenhet inom återanvändning och vidareförsäljning vet vi vad som krävs för att åstadkomma bra resultat, både för våra kunder och för miljön. För de företag som vill jobba ännu mer aktivt för miljön är vår nylanserade finansieringslösning carbonZERO ett alternativ, där hela livscykeln för kundens finansierade IT-utrustning är helt koldioxidneutral, berättar Fredrik Tiilikka.

Enkelt att gå över till en hyreslösning med CHG-MERIDIAN

Har man som företag redan en inarbetad relation med en eller flera leverantörer är det fortfarande fullt möjligt att gå över till en skräddarsydd finansieringslösning med CHG-MERIDIAN. 

–Eftersom vi är helt oberoende av leverantörer och banker kan vi enkelt anpassa våra lösningar helt i enlighet med våra kunders behov. Kunden kan alltså själv välja vilken, eller vilka leverantörer som passar dem bäst och vi samlar därefter allt i en och samma månadskostnad. Man behöver inte binda upp sig till en specifik leverantör, och kan enkelt addera eller byta ut utrustning man inte längre är i behov av, säger Fredrik Tiilikka. 

CHG-MERIDIAN erbjuder även ISO-certifierad och säker dataradering, som uppfyller krav om informationssäkerhet, så att företag som hanterar mycket data kan känna sig trygga när de byter ut sin utrustning. 

– Vi stödjer våra kunder längs hela livscykeln, med allt från planering inför ett projekt till finansiering och sen återtag med en certifierad dataradering och hållbar remarketing.

På så sätt kan de uppgradera sin IT-utrustning på ett säkert sätt med bästa möjliga totalkostnad, avslutar Fredrik Tiilikka. 

Om CHG-MERIDIAN

CHG-MERIDIAN hjälper kunder att minska arbetsbördan, sänka kostnader och risker genom att erbjuda anpassade IT-lösningar i kombination med finansiering. Deras tjänster fokuserar på hela den tekniska livscykeln, med fokus på hållbarhet och miljö.

Med närvaro i 28 länder och 1200 anställda, erbjuder de hållbara, snabba och fullt integrerade tjänster världen över. 

Läs mer på chg-meridian.se

 

Mer från CHG-Meridian

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med CHG-Meridian och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?