Annons

Front Office ökar i fintech-bolaget FTCS

Front Office Nordic, som handlas på NGM, förvärvar 1,1 miljoner aktier i Financial Transactions Control Systems Sweden ("FTCS"). Aktierna motsvarar 3,75 procent av FTCS och köpeskilling sker till kurs 8:18 kronor per aktie.

FTCS är ett fintech-bolag som utvecklat en voucherbaserad plattform för att hantera säkra betalningar online. I våras erhöll FTCS tillstånd av Finansinspektionen att ge ut elektroniska pengar samt tillhandahålla betaltjänster.

FTCS aktie värderades vid senaste genomförd nyemission (apportemission) som registrerades i augusti 2017 till 9:51 kronor per aktie, vilket innebär ett bolagsvärde på cirka 270 miljoner kronor.

Köpeskillingen kommer erläggs delvis genom kvittning av reversfordran mot säljaren uppgående till cirka 4 miljoner kronor, delvis genom kontant betalning om 0,5 miljoner kronor, samt genom säljarrevers om 4,5 miljoner kronor.

Front Office innehar sedan tidigare 1.000 aktier i FTCS och Front Office vd Johan Lund innehar privat 700.000 aktier i FTCS.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?