Fritt fall i ASTG efter årsredovisning

Det NGM-noterade antennbolaget ASTG rasar 46 procent på torsdagsförmiddagen sedan årsredovisningen för 2016 publicerats.

Revisionsbyrån PWC skriver i sin revisionsberättelse att det vill fästa uppmärksamheten på styrelsens och vd:s uttalande i förvaltningsberättelsen "förväntad framtida utveckling samt väsentliga risker och osäkerhetsfaktorer".

Revisorerna lyfter fram att det där framkommer att det finns "ett antal osäkerhetsmoment" rörande bolagets framtida finansiering vilket i sin tur "medför att det kan finnas betydande tvivel för bolagets fortsatta drift".

Revisorerna pekar på att bolagets likvida medel vid årsskiftet uppgick till 1,4 miljoner kronor medan dess kortfristiga skulder summerade till cirka 25 miljoner kronor.

"Bolaget bedömer att det finns goda möjligheter till lösningar av finansieringen med en numera färdigställd och MIL-godkänd produkt samt stora välrenommerade kunder", står det vidare i revisionsberättelsen.

Vd Andreas Adelgren skriver i årsredovisningen att ASTG löpande för finansieringsdiskussioner med några större aktieägare för att säkerställa samtliga åtaganden.

"Flera av våra större aktieägare har ställt sig välvilliga till att på olika sätt ge bolaget det finansiella stöd som krävs innan bolaget är självförsörjande", skriver han och pekar på att bolaget för första gången nu har en godkänd produkt och ser "en potentiellt händelserik vår i antågande".

På onsdagen föll aktien 18 procent.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?