ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Frisq planerar riktad nyemission motsvarande 15-20 procent av kapitalet

Det First North-listade e-hälsobolaget Frisq avser att placera aktier motsvarande cirka 15-20 procent av kapitalet i en så kallad accelererad bookbuilding-process.

Skälet till avvikelsen från aktieägarnas företrädesrätt är att diversifiera ägarbasen till investerare av institutionell karaktär samt göra det möjligt för bolaget att "på ett tidseffektivt sätt genomföra en kapitalanskaffning till attraktiva villkor", framgår det. 

"Nettolikviden från den riktade nyemissionen avses främst användas till att etablera Frisq i USA samt fortsatt stödja bolagets utveckling och verksamhet i övrigt", heter det vidare.

Carnegie har anlitats för att utreda förutsättningarna för denna nyemission efter torsdagens stängning.

Bolaget har åtagit sig att, med sedvanliga undantag, inte emittera ytterligare aktier för en period om 180 kalenderdagar efter likviddatum. Dessutom har vissa befintliga aktieägare, styrelseledamöter samt personer från bolagsledningen åtagit sig att inte sälja några aktier under en period om 180 kalenderdagar efter likviddatum, även det "med sedvanliga undantag", skriver bolaget.

I maj i fjol genomfördes en riktad emission i Frisq till två fonder och en tillträdande styrelseledamot. I den emissionen, som drog in cirka 53 miljoner kronor brutto, var teckningskursen 19 kronor per aktie. 

Aktien stängde på nivån 20:30 kronor på torsdagen, bolagets marknadsvärde är drygt 400 miljoner kronor.

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies