ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS MARKNADSNYTT BEVAKNINGAR
ANNONS

Frimärken för 15 miljoner under klubban

I helgen hölls en internationell jubileumsauktion för frimärken i Malmö, organiserad av auktionshuset Postiljonen som fyller 50 år. Totalt såldes frimärken för 15 miljoner kronor.

"Det var generellt ett väldigt stort intresse. Vi har ett väldigt internationellt material så vi har budgivare från hela världen", säger Claes Arnrup, styrelseordförande i Postiljonen.

Främst kom köpare från Tyskland, Finland, Island och Sverige.

Ett av de mest eftertraktade objekten som såldes var ett par av Sveriges första frimärke, 4 skilling Banco. Det kommer från det så kallade Lyckebyfyndet vilket var en stor samling som hittades gömd i en lada på en gård i Avelsgärde utanför byn Lyckeby på 1960-talet.

Köparen som ropade in frimärkena fick betala 160.000 kronor.

På auktionen såldes även en stor Finlandssamling där huvudnumret var ett par i den ryska valören 10 kopek. De kommer från Finlands absolut tidigaste frimärkesperiod då valören var i ryska kopek eftersom Finland vid tidpunkten tillhörde Ryssland.

Märkena i paret sitter felvända mot varandra vilket gör dem unika eftersom de är tryckta på ett bredrandigt och strimmigt papper. Priset blev 640.000 kronor.

"Det är unika objekt båda två som gick för höga priser, men det var förväntat. Ett och ett skulle de säljas för 10.000 kronor högst. Men det är väldigt få som sitter i enheter", säger Claes Arnrup.

En tidigare version av den här artikeln baserades på uppgifter från ett gammalt pressmeddelande som felaktigt skickats ut på nytt.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer