Annons

Friluftsföretagets vd: ”Fel flight gjorde att jag missade första styrelsemötet”

Veckans resenär Fredrik Ohlsson, vd för friluftsföretaget Haglöfs delar med sig av sitt bästa och märkligaste reseminne. 

Friluftsföretagets vd Fredrik Ohlsson.
Friluftsföretagets vd Fredrik Ohlsson.

Den bästa resa jag gjort. 

”När jag och min fru reste runt två veckor i Toscana och Ligurien, utan barn, 2010. Vi har båda barn från tidigare förhållanden, och de var hos sina andra föräldrar, så vi kunde smita iväg. Vi älskar båda Italien.”

Hit åker jag aldrig mer. 

”Klassiska charterresor i allmänhet – jag behöver utrymme för egen planering och spontanitet.”  

Mitt första resminne. 

”Jag växte upp med att vi reste 3-4 veckor på sommaren ut i Europa med familj och vänner. Jag känner fortfarande samma glädje så fort jag kommit in över den danska gränsen.”

Min senaste privatresa. 

”Vi firade julhelgen i Båstad i vårt fritidshus och var på Sardinien i Italien förra sommaren.”

Tre saker jag alltid packar ned. 

”Jag tar alltid med min jobbdator. Det skapar ett lugn att ha den med oavsett om det är en weekend eller längre semester. Annars är jag inte så komplicerad. Jag packar snabbt och väldigt sent, och lever efter filosofin att har jag glömt det kan jag alltid lösa det på plats. 

Väljer du ryggsäck eller rullväska?

”Jag har förvandlats lite sedan jag började på Haglöfs för fyra år sedan, så i dag är det nästan enbart ryggsäck.”

Så reser jag klimatsmart. 

”Jag åker mer tåg för varje år och en tågresa är inte enbart klimatsmart utan även ett tillfälle att jobba, umgås eller allmän avslappning. Men tåg- och pendelindustrin har lite att jobba med när det gäller paketering med kundupplevelsen i fokus, som flygindustrin har varit mycket bättre på. Det borde finnas möjlighet till mer service och att ha möten på tåget så att det inte bara blir en resa utan en del av det möte man har tänkt ha.”

Mitt märkligaste reseminne. 

”Jag skulle resa till Kobe för mitt första styrelsemöte med Haglöfs, men landade i Tokyo och missade mötet. Reseagenten hade bokat dåvarande vd på en Osakaflight och mig på en Tokyoflight, och de avgick samtidigt från gaterna bredvid varandra. Det var inte den bästa starten. 

Mitt dyraste reseminne. 

”Vår Kalifornienresa med familjen 2016 – dyrt men helt klart värt det.”

Något jag unnar mig som jag inte gör hemma. 

”Nya matupplevelser och högre mängd, längd och frekvens av träning.”

Ett ställe jag aldrig varit på, men skulle vilja se. 

”Island, Svalbard, Abisko och finska Lappland.” 

Min bästa souvenir. 

”Ett träschackspel från Jugoslavien som jag och min bror köpte under en av våra resor ute i Europa som barn. Det finns numera i vårt fritidshus.”

 


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?