ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Fridolin fick nytt jobb via annons: ”En ordnad process som för alla andra”

  • Foto: Anders Wiklund/TT

Gustav Fridolin (MP) har fått nytt jobb. I oktober börjar han som lärare i historia, religion och samhällskunskap på Stadsmissionens folkhögskola i Liljeholmen i Stockholm, skriver Aftonbladet.

”Eleverna är till stor del unga vuxna som av olika skäl inte fått med sig gymnasiebehörigheten”, säger han till tidningen.

Fridolin lämnade nyligen uppdraget som språkrör för Miljöpartiet och hittade sitt nya jobb via en annons.

”Det här jobbet hittade jag som en annons på Arbetsförmedlingens hemsida, så jag skickade in brev och cv. Så det har varit en ordnad process som för alla andra.”

Fridolin sitter kvar i riksdagen tills det nya jobbet börjar. Han ska bland annat arbeta i EU-nämnden i sommar och senare medverka i kommande budgetförhandlingar. Han är även engagerad i lokalpolitiken i Stockholm.

I samband med att han meddelade sin avgång sade Fridolin att planen var att ta ett jobb utanför politiken, helst som lärare.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer