1515
Annons

Freemelt redovisar rörelseförlust

3D-printingbolaget Freemelt, listat på First North, redovisar ett rörelseresultat om -10,0 miljoner kronor för det första kvartalet 2022.

Ingen jämförelsesiffra anges eftersom koncernen bildades den 17 juni förra året när Freemelt Holding förvärvade Freemelt.

Nettoomsättningen under kvartalet uppgick till 10,8 miljoner kronor.

”Freemelt visar på en kommersiell bärighet och kan redan uppvisa en rejäl tillväxt i försäljning. Bolaget är nu på väg mot att bli kassaflödesneutralt, om man bortser från de investeringar vi gör i utvecklingen av vår kommande industrimaskin”, skriver vd Ulric Ljungblad i rapporten.


Bonzun ökade förlusten

Bonzun, verksamma inom patientstöd för IVF-behandlingar, redovisar ett resultat efter skatt på -4,9 miljoner kronor (-2,2) i det första kvartalet 2022.

Det framgår av delårsrapporten.

Nettoomsättningen uppgick till 0,5 miljoner kronor (0,2).

Kassaflödet från den löpande verksamheten låg på -6,1 miljoner kronor (-4,4) med likvida medel om 2,2 miljoner kronor (0,3) vid rapportperiodens utgång.

”Resultatet i första kvartalet tyngdes av stora kostnader, framför allt i form av emissionskostnader och räntekostnader. Samtidigt amorterades flera lån. Bolaget arbetar nu med att implementera en plan för att säkerställa verksamhetens finansiering fram till ett positivt kassaflöde”, skriver Bonnie Roupé i vd-ordet i rapporten.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?