Annons

Fredrik Persson föreslås bli ordinarie ordförande för Svenskt Näringsliv

Fredrik Persson, som tog över ordförandeklubban i Svenskt Näringsliv efter att Leif Östling avgått i november, föreslås nu utses till ordinarie ordförande i samband med stämman den 24 maj.

Fredrik Persson.
Fredrik Persson.Bild:Svenskt Näringsliv

Det skriver branschorganisationen i ett pressmeddelande.

"Fredrik Perssons breda näringslivserfarenhet, långa och starka engagemang inom Svensk Näringsliv, och med det driv och entusiasm han tagit sig an ordföranderollen sedan november, gör honom till den bästa personen att fortsätta leda styrelsens arbete i Svenskt Näringsliv", säger valberedningens ordförande Johan Ekesiöö enligt pressmeddelandet.

Fredrik Persson har varit vd för Axel Johnson och är i dagsläget styrelseordförande i JM JM +0,36% Dagens utveckling och Internationella Handelskammaren i Sverige. Dessutom är han styrelseledamot i bland annat Electrolux ELUX B +2,9% Dagens utveckling och Hufvudstaden HUFV A -0,88% Dagens utveckling .

"Jag ser fram emot att leda det arbetet vidare och bidra till ett stärkt och moderniserat Svenskt Näringsliv som kan flytta fram positionerna i samhällsdebatten ytterligare", säger Fredrik Persson.

Leif Östling avgick efter kritik angående skatteplanering och drastiska uttalanden i SVT om svenska skatter.


Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?