Hoppa till innehållet

Annons

Fredrik Lindström leder kungens 500-årsgala

Kung Carl XVI Gustaf ställer till med galakonsert på Gripsholms slott som manifestation för Sveriges 500-årsjubileum. Artisterna är kungafamiljens favoriter och galakvällen leds av Fredrik Lindström, språkforskare, historiker och Gustav Vasa-nörd sedan barnsben.

Fredrik Lindström.
Fredrik Lindström.Foto:Emma-Sofia Olsson

Kung Carl XIV Gustaf har i tysthet tagit initiativ till en särskild jubileumskväll den 18 augusti på Gripsholms slott i Mariefred invid Mälaren.

Lena Philipsson, Lisa Nilsson och Richard Söderberg är några av de handplockade artisterna. Norrköpings symfoniorkester under ledning av Alexander Hanson bidrar till olika tiders hitlåtar.

Gripsholm med sina berömda torn, fängelsehålor och hundratals porträtt ligger bara några mil från Strängnäs där Gustav Vasa valdes till kung under riksmötet den 6 juni 1523. Kröningen ägde rum flera år senare, den 12 januari 1528, i Uppsala domkyrka.

Nu utlovas en musikalisk och humoristisk resa genom den kedja av händelser som format dagens Sverige.

”På scenen kommer vi bland annat att intervjua Gustav Vasas tre fruar för att få deras syn på honom som person, man och make”, berättar galakvällens ciceron Fredrik Lindström.

Sidekick blir Josefin Johansson, sångerska, komiker och författare till ”Drottningsylt: nästan helt sanna sagor”, en barn- och ungdomsbok om Sveriges drottningar, inklusive drottning Silvia.

”Josefin är rapp, rolig och sjunger, till skillnad från mig, jättebra. Hon kommer att reda ut allehanda turer och kvinnoöden.”

Pop och opera varvas med historia och språk.

”Svenska språket var tämligen obegripligt fram till 1500-talet. Gustav Vasa talade sydlig Roslagsdialekt, född som han var i nuvarande Täby. Vi kommer att jämföra hans vardagsspråk med hur det låter i dag”, fortsätter Fredrik Lindström.

Han tackade ja till uppdraget på i princip stående fot under förutsättning att han fick utforma galans upplägg och tonalitet.

Så nu blir det ”folkligt, festligt, fullt”?
”Nja, jag säger lustfyllt, roligt, lättillgängligt och lärande. Det finns ingen motsättning mellan humor och fakta. Underhållning är ett utmärkt sätt att få människor att öppna sig för kunskap och nya perspektiv.”

Fredrik Lindström ser en tydlig koppling mellan Gustav Vasa, hans tid och person till dagens Sverige:

”Svenskarnas starka tillit till staten löper som en röd tråd genom de här 500 åren. Staten har kunnat ta ut höga skatter genom att samtidigt leverera till folket. Det här samhällskontraktet var Gustav Vasa först med att införa och kom att påverka vår utveckling som nation, vår flagga, vårt språk och våra hjältar.”

Fredrik Lindström, som blev uppslukad av Gustav Vasa redan som sexåring, hoppas även kunna minska avståndet mellan då och nu.

”Vardagsbekymren är förvånansvärt lika. Sommaren 1545 hade kungen tänkt sig att hänga mer med barnen, grilla och så, men i stället krånglar danskarna, igen, så han måste jobba, är borta mycket, vilket gör Margareta Leijonhufvud på dåligt humör.”

Drottning Margareta, Gustav Vasas andra hustru, födde tio barn på 13 år, varav åtta överlevde barndomen, däribland blivande kungarna Johan III och Karl IX.

Totalt släpps 3.000 jubileumsbiljetter med start den 26 maj.

Innehåll från AdeccoAnnons

Så täcks kompetensbehovet för den gröna omställningen

Malin Persson, VD, och Fredrik Åberg, Regionchef Norr/Mellan, på Adecco Group Sverige.
Malin Persson, VD, och Fredrik Åberg, Regionchef Norr/Mellan, på Adecco Group Sverige.

Svensk industri, i synnerhet i Norrland, skriker efter kompetens för att klara de pågående industrisatsningarna inom den gröna omställningen.

– Ska det lyckas måste företagen börja se potential och förmåga snarare än vilken erfarenhet man har, säger Malin Persson, VD Adecco Group Sverige.

En historiskt stor satsning på fossilfri industri växer just nu fram i Norrland där framför allt stål- och gruvindustri ställer om mot en mer hållbar produktion. Hundratals miljarder investeras i ny produktion och infrastruktur. Behovet av arbetskraft med olika typer av kompetens är stort och kommer att öka än mer i framtiden.

– Den gröna omställningen är den största förändringen av arbetsmarknaden i modern tid. Det kräver nya lösningar och tankesätt, säger Malin Persson, VD Adecco Group Sverige.

Adecco Group levererar HR-lösningar och är ett av världens största rekryterings- och bemanningsföretag. Man arbetar just nu intensivt med att hjälpa till att täcka kompetensbehovet i Norrland. En uppskattning är att ungefär 100 000 människor kommer att flytta bara till Västerbotten de kommande åren. 

– Vi har bland annat inlett ett väldigt spännande samarbete med ett stort industriföretag i norr där vi genom kontakter med våra kollegor i andra delar av Europa flyttar personal till norra Sverige för att lösa den kompetensbrist som inte kan lösas lokalt, säger Fredrik Åberg, Regionchef Norr/Mellan på Adecco Group Sverige, och fortsätter: 

– Här har vi en unik lösning i branschen, där vi kan nyttja vår globala styrka.

Adecco satsar på att rekrytera inom Sverige

Förutom att locka människor från Europa att flytta till Sverige vill Adecco också locka svenskar att flytta norrut. Nyligen lanserades projektet Välkommen till Norrland, som genom berättelser och annonser ska locka fler människor att flytta dit jobben finns.

– Genom att satsa på att få människor att flytta och etablera sig norrut testar vi nya vägar och skapar fler förutsättningar till matchningar på den gröna arbetsmarknaden, säger Fredrik Åberg.

Och det är inte bara teknisk kompetens som behövs. Även offentlig sektor och andra delar av samhällssektorn kommer att behöva rekrytera i takt med att befolkningen växer.

Bredda synen på kompetens är nyckeln

För att klara av att möta kompetensbristen kommer samhället att behöva utnyttja och söka kompetens i hela befolkningen, inte minst bland nyanlända. 

– Rekryterings- och bemanningsbranschen är ganska konservativ, och man kräver svenska och engelska i tal och skrift. Här vill vi utmana och se bortom de traditionella sätten att rekrytera. Man måste fråga sig vad man egentligen behöver för att klara en arbetsuppgift och hur snabbt man kan lära sig det, säger Malin Persson. 

– Både rekryteringsbranschen och företagen måste tänka bredare. Det sker ett stort kompetensslöseri när vi inte lyckas inkludera alla grupper på arbetsmarknaden, avslutar hon.

Läs mer på: www.adecco.se/valkommen-till-norrland/ 

 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Adecco och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera