Annons

Franskt BNP steg 0,6 procent i fjärde kvartalet

Frankrikes BNP steg 0,6 procent under fjärde kvartalet jämfört med föregående kvartal. Jämfört med motsvarande kvartal ett år tidigare steg BNP med 2,5 procent. 

Det visar den preliminära beräkningen från den franska statistikbyrån Insée, rapporterar Reuters.

Enligt det första estimatet steg BNP med 0,6 procent jämfört med tredje kvartalet och med 2,4 procent jämfört med fjärde kvartalet 2016.

Hushållens konsumtion steg 0,2 procent under fjärde kvartalet medan företagens bruttoinvesteringar steg 1,2 procent.

Exporten ökade 2,4 procent medan importen steg 0,3 procent.

Under tredje kvartalet steg Frankrikes BNP med oreviderade 0,5 procent jämfört med föregående kvartal och ökade med oreviderade 2,3 procent jämfört med motsvarande kvartal föregående år.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?